NL – dinsdag 10 april

NL – dinsdag 10 april


Na een goeie nachtrust en een nog beter ontbijt pakt Joke alles weer goed in, in de caravan. We gaan weer huiswaarts en dan moet de huisraad, ehhh… caravanraad goed in de kastjes opgeborgen worden. Tijdens de rit zal het vast wel een beetje schommelen in de caravan en dan mogen de deurtjes niet open gaan. Ook binnenin de kastjes mogen de kopjes en de glazen niet tegen elkaar aan rammelen. Ondertussen laat ik Pantro uit. Als ik terug ben is Joke al klaar en vul ik de schoonwatertank nog even bij. Onderweg willen we vast wel een keer een kopje koffie zetten en/of de handjes wassen. Dan draai ik de steunpoten ophoog en zet de Volvo voor de Hobby. Rond de klok van 10 uur rijden we de oprit van Sietse af richting de A7. Het lijkt een hele mooie zonnige dag te worden als we de snelweg opdraaien richting Bad Nieuweschans en Zuidbroek achter ons laten.

Omdat de koppeling op de trekhaak een beetje “klappert” stoppen we op bij de benzinepomp te Scheemda om het gewicht in de caravan een beetje te verplaatsen van achteren naar voren. Dat blijkt te helpen en dan gaan we snel verder naar de Duitse grens. Ons doel is de camping in Denemarken waar we op de heenreis ook zijn geweest. Die camping ligt ongeveer op de helft van onze reis en slechts een klein eindje vanaf de snelweg. Na ruim een uur passeren we Oldenburg, vervolgens Delmenhorst en Bremen. Dan wordt het tijd voor een pitstop. Koffie met een broodje en voor Pantro brokken met water. Om Pantro een beetje gemakkelijker in de kofferbak te laten springen rijd ik de auto zo dicht mogelijk aan de stoeprand zodat hij al ietsje hogerop staat en niet zo hoog meer hoeft te springen. Met nieuwe energie vervolgen we onze rit.

Onderweg prijzen we ons super gelukkig dat we richting het noorden rijden. Op de andere rijbaan komen we namelijk diverse, lange files tegen. Gigantisch veel vrachtauto´s ook. We zouden een enorme vertraging hebben gehad, echter we hebben geluk. Van Bremen gaan we verder naar Hamburg en dan onder de Elbe door richting Flensburg. Omdat de thermometer in de auto rond Hamburg 24 graden aangaf besloten we om een camping in Flensburg te zoeken. Daar waren meerdere en we zouden ter plekke eentje uitzoeken. Niet doorrijden tot in Denemarken, maar eerder stoppen en van het weer genieten. Lekker rustig aan doen. In de auto luisteren we naar de muziek van Guus Meeuwis en we zingen zijn liedjes zelfs mee.

De tijd vliegt mede daardoor om en het rijden gaat “als vanzelf”. Wel rustig uiteraard. De gemiddelde snelheid zal ook vandaag rond de 80 km per uur liggen. Na een tweede pitstop koersen we rechtstreeks op Flensburg aan. Maar het weer is helemaal omgeslagen en het is nog slechts 7 graden. Niks in de zon zitten. Een beetje gefrustreerd rijden we maar door… We komen tegen 18:00 uur op de camping in Asperup, Denemarken aan. De man achter de balie herkent ons meteen als die Nederlanders die in Zweden wonen. We krijgen dezelfde plek (nr. 120) en zetten de caravan snel neer. Het wordt ondertussen iets kouder, maar we kunnen nog wel een kopje koffie buiten drinken.

Als bewijs maakt Joke daarvan een foto, die naar familie en vrienden wordt gestuurd. We zijn net als zij verbaasd over het feit, dat we onderweg schitterend weer hadden, dat we eerder wilden stoppen om daarvan te kunnen genieten, we doorreden omdat het koud en somber was, om tenslotte nu in de zon te kunnen zitten… Dan wordt er voor de eerste keer in de caravan gekookt. We hadden de afgelopen week een luxe, dat we elke dag ergens anders konden (mee-) eten. Dit keer komen we (lees Joke) er niet onderuit. Het wordt wel een eenvoudige maaltijd. Om heel eerlijk te zijn is dat niet zo erg, we hebben onze calorieën de laatste dagen meer dan gehad! Het smaakt prima overigens hoor.

We gaan niet meteen afwassen, want Joke ontdekt een schitterende zonsondergang. En we lopen dan ook snel met Pantro door een bos richting het strand. De camping grenst namelijk nagenoeg aan het Kattegat en we willen daar de zonsondergang bekijken. Dat lukt en levert een aantal prachtige foto’s op, waar we binnenkort een slideshow van zullen maken en dan hier plaatsen. Het waait wel erg hard en daardoor is het bijzonder koud op het strand. Als we voldoende gezien hebben gaan we bijna rennend terug naar de warme caravan. De afwas wordt gedaan en daarna zet Joke de foto’s op de computer en lees ik verder in mijn spannend boek. Een Zweedse thriller. Wanneer de vier ogen zwaar beginnen te worden gaan we rond 23:00 uur slapen. Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta