NL – 9 okt.: Terugreis deel II

NL – 9 okt.: Terugreis deel II

 
Om 05:30 uur waren we beiden wakker. “Wat doen we…?” “Nog éven liggen.” Dat duurde echter niet lang, want om 06:00 uur stonden we naast de bedden. Klaarwakker en goed uitgerust. Even fris gemaakt, aangekleed en ontbijtje. Mis! Het ontbijtje schoot er opnieuw bij in, omdat dat pas vanaf 07:30 uur klaarstond. Zodoende kochten we onderweg bij de eerste de beste benzinepomp een broodje met een kop koffie. Dat ging er uiteraard lekker in en toen kon deel II van de terugreis pas echt beginnen. We waren er helemaal klaar voor: het laatste traject van 4 uur door Denemarken en daarna 4 uur door Zweden kon beginnen. Het voordeel van vroeg zijn, was dat we dit keer een hele mooie zonsopkomst konden aanschouwen. We waren in het pikkedonker vertrokken en het was daarmee ook nog behoorlijk donker, toen we de grens met Denemarken passeerden.
   
Rond acht uur reden we over de (nieuwe) Kleine Beltbrug, de brug die schiereiland Jutland en eiland Funen met elkaar verbindt. Een uurtje later waren we bij de Grote Beltbrug, de hangbrug tussen de eilanden Funen en Seeland. Het liep tegen elf uur, toen we na Kopenhagen op de weg lazen, dat we de weg richting Zweden gingen en de laatste oprit in Denemarken hadden gehad. Via de Øresundbrug, de verbinding tussen Kopenhagen en Malmö. De laatste twee zijn tolbruggen en met onze BroPass verliep de doorgang weer als altijd lekker vlotjes. We waren derhalve om 11.02 uur precies weer in Zweden. In Malmö. En laat het daar nou weer prachtig weer zijn! Uiteraard wel fris hoor en er stond een stevig windje, echter door het zonnetje was het heerlijk. Daarmee konden we ook genieten van de mooie herfstkleuren van de vele bomen en struiken langs de kant van de weg.

Vanaf daar was het nog 4 uurtjes rijden voordat we de sleutel in het slot van de keukendeur konden stoppen. Echter werd dat ietsjes later. We hadden afgesproken, dat we niet meer aan het koken zouden gaan. Het was immers de laatste dag van onze reis naar Nederland en dan hebben we inmiddels de traditie van het eten van een snelle hap. Meestal is dat patat met iets erbij. Alleen dat hadden we onlangs nog gehad. We zouden bij Jönköping van de snelweg afgaan en iets zoeken om te eten. Nou, daar hoef je niet lang te zoeken, want bij de afslag naar Ikea staan onder andere McDonalds, PizzaHut en een shoarmatent, waarmee er keuze genoeg is. Dit keer gingen we voor het eerst naar ChopChop. We hadden gekozen voor iets van Aziatisch. We kozen een combigerecht, waarbij je naast bami, nasi of rijst twee soorten vlees of kip kon kiezen. Joke koos voor iets met varkensvlees en bamboe met champignons en zelf had ik kip met scherpe saus. En het was met toch lekker!
   
Hiermee konden we de laatste loodjes, de laatste 80 kilometer en ongeveer een uurtje rijden wel weer aan. Om even over vier stapten we dan ook uit, bij ons huis in Ödarp. Vanwege de lange zit was het heerlijk, de spulletjes meteen uit de auto naar boven te brengen. Ebba kwamen we daarbij als eerste tegen. Die begroette ons. Waar Jikke was? Het bleek dat ze zich verschanst hadden onder de pallets, waar de zakken met pellets op liggen. In het stookhok. Nadat we ook die hadden begroet mochten ze nog even buiten spelen. Dat hadden ze vast en zeker gemist. Het meeste van de boodschappen hadden we in ruim een uurtje opgeruimd en toen waren we weer echt thuis. We dronken nog een kop koffie en vonden het beide toen tijd om naar bed te gaan. Slapen en uitrusten van de terugreis, de drukke dagen in Nederland en ook nog van de heenreis. Het waren een paar hectische, zeer vermoeiende dagen, die we voor geen goud hadden willen missen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.