NL – 8 okt.: Terugreis deel I

NL – 8 okt.: Terugreis deel I


Vandaag begonnen we aan de terugreis van dit “bliksembezoekje” aan onze oude thuisland. Dit reisje was feitelijk bedoeld, om kleinzoon Noud te zien en te verwelkomen op deze aardbol. En die missie is meer dan geslaagd. We zeiden “Tot ziens!” tegen Geert en Froukje, nadat we ze bedankten voor wederom een ontzettend fijn en prettig verblijf! Daarna reden voor een kop koffie nog naar mijn ouders. We kregen er zelfs een stuk heerlijke appeltaart bij. Natuurlijk mét slagroom! Rond het middaguur gingen we samen aan de heerlijke Hollandse stamppot boerenkool met worst en (op verzoek) gehaktballen! Na twee borden waren we echt vol en voldaan. Lekker hoor! Na de afwas en het klaarmaken van koffie en broodjes voor onderweg, was het tijd om te gaan rijden. Van mijn vader kregen we nog een ministereo-set mee. Eetje met twee losse luidsprekerboxen. Hij had een andere, kleinere gekocht. Het paste nog net in de kofferbak.
 
We zeiden “Tot gauw!”, want het duurt nu slechts twee maanden dat we elkaar weer zien. In december gaan we weer, in verband met mijn moeders verjaardag. Tot die tijd gaat het contact weer via beeldtelefoon, WhatsApp, Messenger en mail. Waarschijnlijk heb ik het vaker gezegd, maar het is ook toch ontzettend fijn, dat ze dat allemaal kunnen! Wij reden nog even via een bloemenstalletje, vlakbij het huis van mijn ouders. Via Facebook wist Froukje, dat ze daar “bungels” te koop hadden. Niet zomaar bungels, maar leuke muisjes-bungels. Omdat we toch in de buurt waren hadden we gezegd, dat wij die voor ze zouden halen. Kleine moeite. En het geluk sloeg erin, want het bleek om de laatsten te gaan. Froukje zou te laat geweest zijn. De muisjes hebben we vervolgens bij hun achterdeur neergelegd en daarna reden wij de A7 op, richting Bad Nieuweschans, voorheen Nieuweschans. Na Bunde konden we via de A7 wel in een keer doorrijden en onze reis vervolgen naar Oldenburg, Bremen en Hamburg. Op de heenreis werden we immers onaangenaam verrast, door een afgesloten afrit. Gelukkig was de óprit geen probleem.
 
Onderweg stopten we nog een paar keer voor een kop koffie, een broodje, toiletbezoek en om te tanken. In principe stoppen we elke 2 uur om eventjes uit de autostoel te kunnen komen en om de benen te strekken. We hadden overigens met nagenoeg alle soorten weer te maken. Het was bewolkt toen we vertrokken, rond Bremen scheen de zon, in de buurt van Hamburg hadden we een wolkbreuk, om vervolgens weer met redelijk weer te maken te hebben. Wel afwisselend. We waren vanochtend vertrokken met het idee, om toch maar in een keer naar huis te rijden. Dan konden we weer in ons eigen bed slapen. Dat deden we immers een paar jaar geleden ook telkens. Alleen werden de plannen al vrij snel anders. Beide hadden we pijn in de rug en de vermoeidheid speelde ons ook parten. Één blik was voldoende, waarna Joke belde met het hotel van de heenreis, of ze voor deze nacht nog een kamer vrij hadden. Dat hadden ze en daarmee gingen we weer slapen in Jagel. Dat bleek enorm verstandig, want na het eerste kussencontact sliepen we beiden als een roos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.