NL – 7 okt.: Familie-dag!

NL – 7 okt.: Familie-dag!


Maandagochtend troffen we Geert niet meer, hij was al op de brandweerkazerne in Groningen aan het werk. Froukje spraken we nog wel, want zij vertrekt iedere ochtend om 08:30 uur, weer of geen weer, op haar fiets naar haar werk in Groningen. Dapper hoor! Zelf reden wij tegen 09:00 uur van onze B&G richting Annen. Daar woont Joke haar tante en bij haar hadden we afgesproken voor een kopje koffie. Dat werden er twee mét gebak en we bleven er zelfs soep eten tussen de middag. Ook hier ging de tijd weer veel te snel voorbij. Er was weer zoveel te bepraten. Joke had nog een leuke verrassing voor haar. Ondertussen zijn neef Sietse en zijn moeder al drie keer bij ons in Zweden geweest en van die bezoeken zijn er uiteraard de nodige foto´s genomen. Daarvan had Joke een leuk album gemaakt en dat hebben we haar maandagochtend overhandigd. En “och, och, och!”, wat was ze daar blij mee. Alle herinneringen kwamen weer boven. Met tranen in haar ogen bedankte ze ons voor het prachtige boek, met de onvergetelijke herinneringen.

Toen we uit Annen wegreden zetten we koers naar Veendam. Daar bezochten we een paar winkels, want uiteraard moesten er een paar dingetjes mee terug naar Zweden. Dus eerst een paar boodschapjes. Op het moment, dat we daarmee klaar waren was het tijd, om naar restaurant Java te gaan. Daar hadden we afgesproken met neef Sietse, om samen een hapje te eten. Ook dat was een bijzonder leuke ontmoeting en ondertussen lieten we ons het eten goed smaken. Sietse vertelde ons onder andere over zijn werk en ook het fotoboek kwam ter sprake. We vertelden, dat we met de Kerstdagen nog geen plannen hadden en ook geen bezoek verwachtten en toen liet hij doorschemeren, dat ze misschien wel weer langs wilden komen. Leuk! Nog wel even kijken hoeveel snipperdagen hij nog heeft en of zijn moeder daar wel voor in zou zijn. Nou, dat laatste wisten wij wel al. Dat was geen probleem. We wachten het af, maar we zouden ons er enorm op verheugen. Na het toetje, onder andere met ijs en slagroom, was het alweer tijd om op te stappen. Ook hier was de tijd te snel voorbij…
   
Tegen 19:00 uur stonden we bij dochter Elise en haar man Gert op de stoep, in Onstwedde. Daar werden we hartelijk “Welkom” geheten en stond de koffie ook al klaar. Helaas lagen de twee oudste kleinkinderen, Merle en Daan al op bed. Het was een vermoeide dag geweest. Alleen de jongste telg, Jelte, konden we nog even zien. Elise vertelde, dat de kinderen stuk voor stuk een periode van verkoudheid-griep hadden doorgemaakt en nu was Jelte aan de beurt en een beetje aan het “jengelen”. Gert en Elise vertelden ons over hun belevenissen en hun werk en daarmee was het al (te) snel tijd voor Elise, om naar volleybaltraining te gaan. Dat had ze vooraf al genoemd, dat de maandagavond haar trainingsavond was. Toch kozen we ervoor om vanavond heen te gaan, want morgen rijden we weer terug naar huis. Voor ons het moment om weer richting de B&G te gaan, waar we tegen 21:30 uur aankwamen. Nog even weer grappen en grollen bij Geert en Froukje en daarna slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.