NL – 6 okt.: Noud ontmoet!

NL – 6 okt.: Noud ontmoet!


Na het ontbijtje in de keuken van de B&G te Kolham, reden we naar mijn ouders en stapten we vervolgens met ons vieren in de Hyundai. Joke reed, omdat ze zich ´s morgens nog redelijk goed voelt en veilig kan rijden. Naarmate we meer naar het westen kwamen werd het weer slechter en slechter. Op onze vaste plekje, bij Hajé restaurant tussen Lelystad en Almere, namen we een kop koffie en een broodje, maar niet, zoals anders bij het picknickbankje, maar in de auto. Het regende pijpenstelen. Daarna gingen we door richting Utrecht en Rotterdam. Eerst nog even in Woerden aan, bij de speelgoedhal. Daar zouden we opnieuw 15 houten bordspellen Keezen meenemen voor Zweden. Ondanks dat het op zondag was, zou de eigenaar iets regelen, zodat we de spellen toch konden afhalen. Op het afgesproken tijdstip stonden voor de afgesloten poort. En die bleef, na een half uur wachten, gesloten. Geen spellen mee. Snel een mailtje gestuurd naar de eigenaar en toen maar doorgereden naar Rotterdam, waar Peter en Daniëlle op ons wachten. Mét Noud Levi!

Bij binnenkomst bleek het net tijd te zijn voor een flesje. Zodoende kreeg mijn vader, Danielle haar opa en Noud zijn overgrootvader, op 89-jarige leeftijd een kleine hummel van 3 weken oud op schoot: hij mocht de fles geven. Wat een mooi plaatje! We hebben Noud uiteraard van alle kanten bewonderd en bekeken en vanzelfsprekend zijn er voldoende foto´s gemaakt van de jongste telg van de familie. We kregen geen beschuit met muisjes meer, maar wel een overheerlijke kaastaart, die Peter zelf gemaakt had. Om de ouders niet te lang en te veel te vermoeien, besloten we 2 uurtjes later weer te vertrekken. Dat hadden we vooraf ook al overlegd trouwens, want anders zou het te druk worden voor de 4,5 week te vroeg geboren Noud. Vanzelfsprekend moesten we wel met onze jongste kleinzoon op de foto. En dat vond hij op dat moment niet eens leuk, hij begon te huilen. We namen afscheid en reden weer via Utrecht en daarna via de polder richting Friesland terug naar het Noorden.

Traditiegetrouw gingen we ook deze reis in Lemmer aan, om daar met z´n vieren bij de McDonalds een hapje te eten. Heerlijk aan de fastfood: patat met een burger of kipnuggets. En dat is ook lekker hoor! We hadden overigens de hele tijd slecht weer, met veel regen. Tot we weer in de provincie Groningen waren. Daar was het droog. We brachten mijn ouders naar huis en gingen daarna meteen door naar onze B&G. Anders zouden we daar wel erg laat aankomen. Geert en Froukje moesten beide de volgende dag aan het werk en het zou jammer zijn, dat we elkaar niet meer zouden spreken. Er stond al een biertje voor me koud: prettig geregeld! Froukje had overigens speciaal voor ons krentenbollen voor het ontbijt gekocht, omdat ze weet, dat we die in Zweden niet kunnen kopen. Is dat lief of niet? En wat dacht je van de twee super lekkere paardenworsten van slagerij J. van Dijk uit Groningen? Ook die had Froukje opgehaald, speciaal voor Joke, omdat die ze zo lekker vindt. Super, super!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.