NL – 5 okt.: Koffie in NL!

NL – 5 okt.: Koffie in NL!


Toen we beiden wakker waren, zo rond de klok van 6 uur, besloten we van bed te gaan en maar meteen te gaan rijden. Een ontbijtje kon op dat tijdstip nog niet, dus dat pakten we later bij een benzinepomp. Via Hamburg, met ene kleine vertraging in de tunnels onder de Ems door, reden we via Bremen en Oldenburg richting Nieuwe Schans. Maar helaas: bij Leer waren ze met de weg bezig en dat leverde vertraging op. En tot onze grote verbazing lag de afrit vanaf Leer naar Nieuwe Schans er helemaal uit. Zonder een enkele waarschuwing vooraf. Nou, mooi dan! We moesten doorrijden op de A31 en een eerstvolgende afslag richting Bellingwolde nemen. Gelukkig bekend terrein voor ons, want toen we in Blijham woonden was dat altijd onze route. Enfin, via een omweg kwamen we bij Winschoten weer terug op de A7 en konden we doorrijden naar Hoogezand, naar mijn ouders.

Daar kwamen we om 13:00 uur aan en stond de koffie klaar. In de week voorafgaand aan ons bezoek, hadden we al afgesproken, dat we bij mijn ouders stamppot zoete appels zouden eten en dat stond al nagenoeg kant en klaar in de keuken. We lieten het ons goed smaken en onderwijl spraken we weer bij. Als vanouds. Ondanks het feit, dat we wekelijks met elkaar bellen, is er in het “echt” toch ook altijd weer genoeg te bespreken. De middag vloog om. We namen nog even een paar dingetjes door over het gebruik van de laptop en we kopieerden ongeveer 3.000 foto´s van een usbstick, waarvan ongeveer 300 van Pantro. Van al die kiekjes kunnen ze uren genieten. En terwijl we babbelden kregen we een stuk slagroomgebak voorgezet. Oh, oh, wat lekker! We verrasten hen nog met het verzoek, of ze de volgende dag mee wilden gaan naar Rotterdam. Om daar onze kleinzoon en hun achterkleinzoon Noud te ontmoeten. Dat was meteen een vette “Ja!”, ondanks dat ze beiden een beetje in de lappenmand zitten. Geregeld!
 
Tegen 19:00 uur reden we naar ons logeeradres. Het adres waar we de vorige keer ook al zo vreselijk gastvrij waren ontvangen, namelijk de “B&G” van Geert en Froukje. De B van Bed en de G van Gezelligheid. Vanaf minuut een was het inderdaad weer vreselijk gezellig bij Geert en Froukje. Die laatste konden we verrassen met een Zweedse bungel. Een eland in Kerstsferen, die je niet helemaal recht in de ogen kunt kijken. Hij is een beetje scheel namelijk. Echter dat maakt hem juist zo grappig. Daarnaast hadden we onder andere een paar typisch Zweedse lekkernijen meegebracht. Of hen die smaken horen we vast nog. Zij verrasten ons op hun tijd met een lekker stuk Hollandse appelgebak. Froukje had ons in de loop van de dag al een foto gestuurd, dat die in de oven stond. Heerlijk! Oh! En ik kreeg nog een cd van Heino! Ze hadden onthouden, dat ik dat op zijn tijd leuke muziek vindt en daarom kreeg ik een cd vol met zijn liedjes. Top! En ondanks onze vermoeidheid was het voor ons doen toch al weer laat, voordat we het logeerbed opzochten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.