NL – 4 okt.: Opnieuw op reis

NL – 4 okt.: Opnieuw op reis


Vandaag vertrokken we weer richting Nederland. Ons vierde kleinkind is geboren en die willen we natuurlijk in levenden lijve zien! Net als de trotse ouders en de rest van de familie uiteraard. We hadden vooraf besloten, om ergens in Noord-Duitsland een hotelovernachting te nemen, zodat we de reis van minimaal 12 uur in twee delen zouden kunnen maken. Joke had een eenvoudig hotelletje gevonden in Jagel. Een dorpje tussen Flensburg en Hamburg. Daar zou deel I van de reis eindigen. Dat was ongeveer 8 uur rijden en aangezien we niet zo heel vroeg in het hotel hoefden te zijn, deden we het ‘s morgens rustig aan. Héél rustig aan. We zaten namelijk nog op de post te wachten. Joke had een fotoalbum gemaakt van onze verbouwing van Ödarp en dat fotoboek wilden we graag meenemen. Het zou vandaag worden bezorgd.

Alleen soms komt de post om 11:30 uur, soms om 12:00 uur en soms om 12:30 uur. Als we tegen 13:00 uur weg zouden rijden, kwamen we toch nog op tijd in het hotel aan en daarmee was het wachten geen probleem. We bleven wachten op de blauwe auto van PostNord. Helaas. Om 13:00 uur nog steeds geen post! Balen! Nog langer wachten was geen optie: we reden zonder het fotoboek weg. De reis onderweg verliep goed. Op één ding na. We kregen een klein buitje in de buurt van Värnamo en toen bleek, dat de ruitenwissers van Jokes auto, de Hyundai, het niet goed deden. Ze gingen héél zwaar over de voorruit en waren niet vooruit te bránden. Sterker nog, ze bleven soms zelfs even stilstaan. “Oh jee, krijgen we veel regen onderweg? Moeten we dit meteen laten repareren? Alleen we zijn nu al zo laat vertrokken…”
  
We besloten om het er op te wagen en we reden door. De bui was inmiddels ook alweer over en we hoopten erop, dat het vanaf dat moment droog zou blijven. Misschien in Nederland even naar een garage. Jammer genoeg begon het bij Malmö, waar we ook dit keer weer ongeveer een half uur in de file stonden, wederom een beetje te regenen en bij Kopenhagen ging het helemaal los! We kregen een behoorlijke zware regenbui op de kop. Achteraf, gelukkig maar. Want des te meer water en des te vaker de ruitenwissers tóch even aan moesten, des te soepeler begonnen ze heen-en-weer te gaan. En zo gingen we dan ook verder. Zonder problemen. Uiteindelijk kwamen we tegen 22:00 uur bij het hotel aan en gingen meteen naar bed. Best wel een beetje moe. (Gezonde) Spanning in verband met bezoek?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.