NL 24 december

NL 24 december


Na een gezamenlijk ontbijt spelen we een paar spelletjes “Keezenspel” met Peter en Daniëlle. Het is een variant op “Mens erger je niet”. Maar ondanks de naam erger je je heus wel eens hoor! Gelukkig winnen zowel de heren, als de dames en daarmee is het allemaal weer in balans. Stel je voor… Na de koffie is het tijd. Tijd om onze “reis” weer te vervolgen. We gaan weer weg. Hoe gezellig het verblijf en het gezelschap ook is. Peter en Daniëlle: we hebben genoten van het weekendje bij jullie. Bedankt voor de gastvrijheid!

We gaan naar Geert en Froukje, waar we onze viervoeter weer gaan ophalen. Pantro begroet ons dol enthousiast. Gelukkig, hij herkent ons nog! We krijgen te horen, dat ze geen enkel probleem met hun “logé” hebben gehad. Hij sliep ‘s nachts rustig beneden, at zijn brokken (met blikje of ham er door…) en hij ging vrolijk met Froukje aan de wandel. Nee, houden willen ze Pantro niet. Ondanks alles. Ze hebben zelf járen hondjes gehad, maar willen niet nu nog weer een viervoeter in huis nemen.

Er zijn te veel “verplichtingen”. Maar ze vonden het totaal geen probleem, dat onze viervoeter een paar dagen bij hun was. Ze vonden het wel even weer leuk. Dat was een hele geruststelling. We drinken gezellig nog een kop koffie bij onze lieve vrienden. Pantro krijgt nog steeds veel aandacht van ze. Als hij maar niet verwend is… Geert en Froukje: heel erg bedankt voor het oppassen op onze jongen. Fantastisch! Ook het weerzien was super trouwens hoor! We hebben weer van jullie genoten!

Na hier “Goeiedag” te hebben gezegd gaan we naar onze laatste slaapplaats voor deze vakantie: Zuidbroek. Een van de weinige hotels, waar ze kamers hebben waar je je hond mee mag nemen. Goedkoop kun je trouwens nergens meer slapen. Want hoewel we dachten niet al te duur uit te zijn, schrikken we nog even wanneer we gaan inchecken. We nemen vanzelfsprekend morgenvroeg ontbijt en daarvoor moeten we nog even ruim veertig euro bijbetalen. Doen we, maar op de kamer reken we dit eens na. Per persoon 12,50 euro, toeristenbelasting van ongeveer vijf, waarvoor is dan de ontbrekende tien? We vragen morgen na, wanneer we weer vertrekken en de sleutel moeten inleveren.

Nu gaan we eerst naar Sietse! Die zou misschien nog bij ons komen tussen Kerst en Oud en Nieuw. Hij heeft twee weken vakantie, welke afgelopen vrijdag ingegaan zijn. Hij is er nog niet helemaal zeker van en daarom hebben we vanavond bij hem thuis afgesproken. Wat ook hier een leuk weerzien! Babbelen, praten, bij kletsen: alles doen we totdat we weer (bijna) volledig op de hoogte zijn. We moeten immers wel gesprekstof overhouden voor de tweewekelijkse telefoongesprekken. Sietse trakteert ons op heerlijk eten: hij en ik een fantastische shoarmaschotel en Heiko een pizza! Na een paar uurtjes, waarbij de rug weer behoorlijk vervelend gaat doen, gaan we terug naar het hotel. Pantro wordt door Heiko nog even uitgelaten en dan gaan we slapen. Morgen een lange dag voor de boeg. We hebben van onze negende vakantiedag genoten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta