NL 23 december

NL 23 december


We worden meer uitgerust wakker, dan de nachten ervoor. Het bed ligt veel beter dan in Drouwen. En dat scheelt een slok op een borrel. Samen met Peter en Daniëlle ontbijten we en dan gaan we op stap. Via een mooie route (landelijk zelfs!) laat Daniëlle als eerste ons haar school zien. We mogen haar klaslokaal zelfs bekijken. Hier geeft zij les aan groep 1-2, genaamd “De olifantjes”. Iedere klas heeft zo zijn eigen groepsnaam. Leuke herinneringen komen boven van onze eigen tijd in de kleuterklas… Ze heeft het goed voor elkaar: een speelhoek, leeshoek, tekenhoek en puzzelhoek. Ook is er zelfs een zandbak ín de klas! We lopen het hele schoolgebouw door en krijgen overal uitleg.

Daarna gaan we naar de McDonalds en worden we getrakteerd op patat met een burger. Lekker en gezellig. En daarna… gaan we naar Moerdijk. Daar ligt een van de schepen waar Peter (technisch) verantwoordelijk voor is. En tot onze grote verrassing mogen we het schip van binnen bekijken! Van de machinekamer tot zelfs de brug. Daar krijgen we nog onverwachts uitleg van de kapitein zelf! Ongeloveloos interessant en indrukwekkend, deze “cutter”. Met het hoofd vol met honderden indrukken, van onder anderen grote baggerkop tot gigantische kabels en ankers, stappen we weer in de auto en rijden we terug. Er zijn vele foto’s gemaakt, maar die mogen (begrijpelijkerwijs vanwege privacy) niet worden geplaatst. Bovenstaande foto is dan ook van de website van het baggerbedrijf.

Nog éven een spelletje? Maar dan  “Kolonisten van de lage landen”. Een plezant spel, waarbij je met verkregen grondstoffen wegen kunt aanleggen om gemeentehuizen of monumenten te kopen. Verdere uitleg geef ik niet hoor, veel te ingewikkeld. Ik snap het trouwens nu meer, dan de eerste keren, terwijl ik toen wel eens (per ongeluk) winnaar werd. Dit keer ging Peter met de eer strijken! En dan is het etenstijd: we gaan steengrillen! Wanneer onze gastheer en -vrouw het vlees en alles op tafel zetten komen heerlijke geurtjes ons tegemoet. Die zelfs nog versterkt worden, wanneer we daadwerkelijk aan het eten gaan. Heerlijk!

Tijdens het uitbuiken bedenkt Daniëlle nog een spelletje. Ze pakt Post-It papiertjes en schrijft er een persoonsnaam op, om het papiertje vervolgens bij Heiko op zijn voorhoofd te plakken. Nog niet door welk spel het is? “Wie ben ik?”! Wat grappig. Na een uurtje ongeveer weten we allemaal wie we zijn (Pinoccio, André van Duin, Kerstman en Pippi Langkous), terwijl onze lachspieren overuren maakten. Hierna praten we nog een poosje over koetjes en kalfjes en besluiten we rond half twaalf de logeerkamer op te zoeken. We hebben van onze achtste vakantiedag genoten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta