NL 22 december

NL 22 december


Omdat Peter en Daniëlle liever Pantro niet in huis hebben (ze zijn dat niet gewend en is voor ons volkomen begrijpelijk), gaat onze viervoeter ook vandaag naar Geert en Froukje. Wederom aan het logeren en nu zelfs twee nachtjes! Geert is aan het werk, maar Froukje wacht ons al op, als we met de auto voor hun huis stoppen. Dit keer krijgt Pantro zijn hele “koffer” mee, dus inclusief zijn bal, extra brokken en meer “lekkers”. Dat laatste had niet gehoeven, want hondenliefhebbers als Geert en Froukje hebben altijd iets voor deze viervoeters in huis. Hij krijgt dan ook meteen een lekker stokje. En die gaat erin als koek. We weten 100% zeker, dat hij hier een heel leuk weekend beleefd. We worden (heel netjes) perfect op de hoogte gehouden, terwijl we ook zo af en toe foto’s toegezonden krijgen!

Vanaf hier gaat het naar Siddeburen. Oud-klasgenoot en pedicure Rita heeft tijd voor ons vrijgehouden. We krijgen elk een behandeling aan onze voeten. Wat een goed gevoel. Even pauze trouwens ook. We hebben onze “agenda” behoorlijk vol gepland en leefden de laatste dagen een beetje op automatische piloot. Dat wil niet zeggen, dat we niet van de bezoekjes hebben genoten hoor! Meer dan! Maar we vernemen, dat we geen twintig meer zijn en onze lichamen schreeuwen om rust. Daarmee is het uurtje bij Rita een verwen-momentje. We kunnen er weer een poosje tegenaan.

We gaan weer terug naar Hoogezand. Dit keer naar Heiko’s ouders. We drinken daar een kopje koffie en kletsen nog ruim anderhalf uur. Dan laten we door ons gekocht eten achter in hun koelkast en diepvries. Het zijn onder andere verschillende soorten worsten: diverse metworsten, een paar rookworsten, stukjes leverworst, grillworst en gehaktballen van een bepaalde slager. Ook een paar krentenbollen kunnen nog nét in de diepvries. Wat lief, dat we deze ruimte ter beschikking kregen. Zonder dat hadden we dit allemaal niet kunnen kopen. Het zou niet goed blijven tijdens de komende dagen. Bedankt hoor en tot maandag!

Dan is het hier weer in de auto stappen en naar Rotterdam! Daar verwachten Peter en Daniëlle ons. Het is een klein wereldje als we onderweg zijn. Mist belemmerd ons af en toe flink het zicht. Naarmate dichter bij onze bestemming komen wordt het lichter. Een paar enthousiaste mensen begroeten ons bij de voordeur: de jongste dochter Daniëlle en haar lieve vriend Peter. We raken meteen aan de praat en krijgen koffie. Dat gaat er zeker in na zo’n reis. ‘s Avonds pakken zij onze presentjes uit en krijgen wij van hen ook een paar! Heiko krijgt een cake: een “Als een pauw zo trots op jou-cake”. Omdat we het in Zweden “zo goed naar de zin hebben en we het wel redden”, voegt Daniëlle toe. Hoe mooi.

Zelf krijg ik een pen, waarmee je op glas kunt schrijven. “Echt iets voor de creatieveling” vond ze. De foto is trouwens thuis genomen… Samen eten we hierna warm. Er was gekozen voor aardappels en groente met vlees: perfecte keuze. Heel goed voor de afwisseling van het eten van de laatste dagen. Het smaakte ons dan ook heel goed! Na nog een paar uurtjes bij praten, zijn we alle vier toe aan onze welverdiende nachtrust. Peter en Daniëlle hebben de laatste dagen ook veel gewerkt en wij… We hebben van onze zevende vakantiedag genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta