Nieuwe bril – nieuwe look!

Nieuwe bril – nieuwe look!

DSC09056      DSC09055
Sinds enige weken, maanden moest ik, om iets goed te kunnen lezen, met het hoofd heel erg naar achteren leunen. Zó kon ik, via het onderste randje van de glazen (daar waar het leesgedeelte zit) alles duidelijk kon zien. Hetzelfde gold voor het lezen van bijvoorbeeld kentekens van auto’s tijdens het rijden. Dan moest ik wederom het hoofd optillen om het echt scherp te krijgen. Niet alleen slecht voor de nek: ik kreeg de beelden meer en meer onduidelijk en onscherp. Dus brachten we veertien dagen geleden een bezoekje aan de opticien,. Deze keer bij Specsavers. Vandaag, vrijdag de 15e was de bril klaar en kon ik die halen. En inderdaad, meteen nadat ik van het werk kwam even langsgereden. De bril was er. Nadat de man nog even de stangetjes een beetje had verbogen, van zowel de “vaste” bril als van de zonnebril (gratis op sterkte erbij gekregen) kon ik met een heldere blik de winkel uitlopen. Tjonge wat een verschil! Niet alleen tijdens het lezen, maar ook tijdens het “normale” kijken. Wel even weer wennen. Ook het uiterlijk is natuurlijk heel anders, al zie ik daar zelf niet zo veel van. Maar Joke natuurlijk wel, die moet er naar kijken als ze mij aankijkt en gelukkig vindt ze het montuur mooi. Dat mag ook wel: ze heeft hem uiteindelijk ook zelf uitgezocht. Ha ha! Nu kan ik er weer een tijdje mee vooruit hoop ik. Op mijn leeftijd (!) is het belangrijk om zo om de twee à drie jaar een oogmeting te laten doen. We kunnen dus weer beginnen te sparen voor 2018 of 2019.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta