Nieuw project: terras achter!

Nieuw project: terras achter!


Na het afronden van de megaklus (het onkruidvrij maken van de lange oprit met een klein harkje) werd het ineens rustig. Alsof je in een gat valt zeg maar. “Wat moet ik nu doen ’s avonds als ik nog even naar buiten wil?” Meestal na het eten ging ik nog even een half uurtje tot een uur krabben”. Dat is nu over. Blij dat de klus klaar is uiteraard alleen wat nu? Oké! Volgende project! Als we ’s morgens wakker worden en in de keuken komen schijnt de zon precies op het raam aan de oostzijde de keuken in. En aangezien het de laatste 3 maanden onafgebroken zonnig is lijkt ons die zijde van het huis een uitstekende locatie voor een terras. We zouden er vanuit de keukendeur op kunnen gaan en zodoende elke morgen in de opkomende zon kunnen ontbijten of een kopje koffie kunnen drinken. Tot nu toe waren er steeds voldoende andere dingen te doen maar nu is het tijd voor de start van het project keukenterras! In de zeecontainers die als garage-opslag dienen had de vorige eigenaar heel veel houten balken achtergelaten die mij zeer geschikt leken voor de bouw van het terras. Afgelopen zaterdag was het leegslepen van de zeecontainer en het inventariseren van de balken de eerste stap in de bouw van het terras.

Het terras wordt ongeveer 6,25 x 3,25 meter en moet zodoende voldoende dikke balken hebben om zijn eigen gewicht te kunnen dragen én de tuinmeubelen én ons én eventuele gasten. Én niet te vergeten de sneeuw die er ’s winters op valt vanaf het schuine dak. Het deed me genoegen dat ik voldoende balken van meer dan voldoende afmetingen uit de zeecontainer kon halen. Mooi want dat scheelt behoorlijk in de kosten! Na de inventarisatie ben ik alle hoeken van de vierkante staanders van 110 x 100 mm gaan raspen. Ik wil geen scherpe kantjes aan de staanders, waar je vaak met je handen aan zult komen. Daarna alles met behulp van een schuurmachine geschuurd. Wat een stof! Het hout was kurk en kruk droog. De dag erna ben ik begonnen met het eerste portaal die aansluit op de betonnen trap bij de keukendeur. Dát is namelijk mijn hoogte. Vanaf die kant kan ik nu de hoogte overnemen naar de zijkant van het huis, langs het bewuste keukenraam waar de zon ’s morgens zo mooi op schijnt. Aan het einde van het weekend stond het eerste portaal op z’n plaats.

2 gedachten over “Nieuw project: terras achter!

  1. Wat leuk dat er nog een terras bij komt! Heerlijk in het ochtend zonnetje en boven om je huis heen lopen!
    Handig hoor dat Heiko dat allemaal zelf kan maken , of zou die voorraad balken daar al voor bestemd zijn geweest door de vorige bewoners?
    Heeft er vroeger ook al iets gestaan? Omdat er nog een betonnen rand/fundering ligt.

    1. De vorige bewoner wou er al wel mee aan de slag. Ongeveer 15 jaar geleden… En de fundering is waarschijnlijk nog van een garage die er heel vroeger gestaan heeft. Heel blij mee want wij hoeven daar nu niet meer mee aan de slag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta