Nieuw kussentje voor mandje

Nieuw kussentje voor mandje

DSC05375      DSC05380
Och, arme Doezel en Otta: nu hebben ze een leuk mandje met een heel zielig kussentje. Zonder mooie sloop en laat staan een lekker warm kleedje. Tijd om daar iets aan te doen. Op zoek naar een lapje stof, waar ik een sloop van kon maken. “Wie wat bewaart, heeft wat!” Dat is een hele bekend spreekwoord en kwam vandaag weer uit. Enkele jaren geleden had ik nieuwe gordijnen gemaakt, voor in de kamer en de restanten had ik natuurlijk bewaart. En zó veel, dat ik er nu een nieuwe sloop van kon maken. Het naaiwerk werd overigens steeds onderbroken door het afknappen van het garen. Ik denk, dat de naaimachine binnenkort maar even nagekeken en/ of gesmeerd moet worden. Hij loopt niet meer soepel en er wordt toch geregeld gebruik van gemaakt. Een verspilling is het daarom niet. Vandaag moest ik het er maar “even mee doen”.
DSC05381
“Oh… nee… niet wéér aan de slag met het schuimrubber!” Ja, het moest wel, want de bestaande kussen was te slap. Er zat duidelijk te weinig vulling in, waardoor het vast niet meer lekker zou liggen. Met het kleedje erin was het geen probleem, maar nu met een nieuwe sloop… Even later was het kussentje klaar en kon in het mandje gelegd worden. Zelf vind ik het geslaagd. Het lijkt fris en vrolijk en past bij de kamer. Er waren nog wel meer restantjes stof, maar rood geblokt of zwart gestreept leek me niet geschikt. Doezel gaf mij bovendien bijna niet de kans om de kussen in de mand te doen én er een foto van te maken. Meteen ging hij zijn nieuwe aanwinst “keuren”. Hij probeerde hem uit, ging zitten en keek me aan met een blik, waaruit ik opmaakte, dat hij het wel akkoord vond.
DSC05383      DSC05385

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta