Nieuw ID-kaart klaar

Nieuw ID-kaart klaar

DSCN3676
Vanochtend had ik eerst een gesprekje in het ontmoetingscentrum Robinia in Winschoten. Als coördinator van Humanitas wou een medewerkster van “Mee” graag even kennismaken en praten over een van de vrijwilligers. Dat duurde ongeveer tot elf uur. En daarna als de weerlicht naar Wedde. Naar het gemeentehuis. De vorige week donderdag had ik immers een nieuwe identiteitsbewijs aangevraagd. Om eerlijk te zijn had ik er niet zoveel vertrouwen in, dat het nieuwe kaartje voor mij zou klaarliggen. De ambtenaar die me toen hielp was niet erg overtuigend, toen ze aangaf dat het vandaag kon worden opgehaald. En toen ik meer en meer er over nadacht, werd mijn twijfel steeds groter. We hadden gisteren ook nog een vrije dag! Dus met een beetje lood in de schoenen ging ik naar de balie van Burgerzaken. “Ah!” zei de ambtenaar. “U komt uw ID-kaart ophalen!” Hij had me herkend van de foto. Goed hoor en dat de kaart er was, was ook helemaal super! Hij moest nog even een handtekening voor ontvangst (formaliteit zoals hij dat noemde) en ik kreeg keurig mijn nieuwe kaart overhandigd. Of ik nog wel even de oude, die binnen een aantal dagen zou vervallen, wou inleveren. Toen hij vroeg of ik hem weer mee wou en ik “Ja” zei, maakte hij hem ongeldig en kreeg ik ook deze kaart mee. Onderweg dacht ik al, waarom of ik dat oude bewijs überhaupt had meegenomen. Gebruiken doe je hem toch niet meer en opbergen… En inderdaad: ik heb er nog even een foto van gemaakt en toen is hij in de container beland. Maar ik heb in ieder geval een nieuwe ID-kaart! Sverige: jag kommer til dig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta