Statistieken
  • 0
  • 0
  • 31
  • 411.102
  • 1.138
  • 61
  • 1.224

   
Het is nu op de kop af een week geleden, dat Joke werd geopereerd. Op haar armen zijn de bewijzen nog zichtbaar van het verkeerd prikken, voor het aanleggen van een infuus voor de operatie. Omdat Joke roladers heeft rollen de aders opzij, zodra men in de aders wil prikken. Dat is erg vervelend voor degene die prikt, maar nog veel vervelender voor Joke, want het doet pijn als ze verkeerd prikken. Vorige week woensdag hebben ze niet 1, 2 of 3 keer verkeerd geprikt, maar 5 tot 6 keer. Haar beide handen én beide ellenbogen zijn nu pimpelpaars-geel. Dat gaat wel weer over uiteraard, alleen het duurt meestal wel een paar weken bij haar. Als hart onder de riem voor het herstel kreeg ze vandaag een bloemetje van mijn ouders. Een mooie volle blauw/ lila hortensia. Die kan eerst in de kamer staan en daarna gaat die in de tuin. Dat deden we in Nederland meestal ook. Zodra de bloemen waren uitgebloeid pootten we de plant in een border in de tuin. Deze hortensia had ik namens mijn ouders voor Joke gekocht bij mijn werkgever. Die vertelde erbij, dat de plant inderdaad wel buiten kon staan, maar dat die dan wel elke winter extra beschermd moest worden tegen de sneeuw en de koude.

Het SMHI waarschuwt voor morgen voor storm. Tegen het einde van de week kan het in grote delen van Zuid-Götaland stevig gaan stormen. Skåne, Blekinge en Oost-Småland kunnen echt noodweer verwachten. Dinsdag maakte SMHI al bekend dat er vanaf donderdag kans is op stormen in zuid Zweden. “Het is een beetje ver vooruit kijken en een beetje onzeker hoe hard de wind is, maar winderig zal het zijn”, zegt meteoroloog Per Stenborg. Als de voorspelling nauwkeuriger wordt, kan een waarschuwing van klasse 1 of 2 van SMHI relevant worden. De wind zal naar verwachting westelijk zijn. Zoals vaker wordt west Skåne het hardst geraakt en meestal is het een vrij smal stuk zijn, waar de windbanen langstrekken. Ook geldt nog steeds de waarschuwing voor aanhoudende hoge waterstanden. In de provincies Skåne, Kalmar en Blekinge blijven er waarschuwingen van klasse 2 actueel. “Die waarschuwing is er sinds de regen in februari. Er zal vandaag nog wat regen vallen en ook op donderdag, dus er kunnen nóg hogere stromingen komen”, zegt Stenborg. Vandaag hadden we al een aanloopje naar die storm, want toen ik voor de verandering weer eens een paar bomen mocht snoeien (!), waaide de trap om die klaarstond om op te gaan staan. Maar ook toen ik óp de trap stond en er een flinke windvlaag voorbijkwam, moest ik me even goed vasthouden aan een stevige tak. De werkplek was dan ook precies in de wind én was op een heuvel. Het was erg oppassen geblazen én overigens stervenskoud. Ondanks dat ik vele laagjes kleding aantrek elke dag, had ik het koud. Telkens op nieuw trok ik de muts ver over m´n oren.

Toen ik thuiskwam was het eerst even samen koffiedrinken. Joke vertelde me, dat het vandaag weer ietsje minder goed ging. Meer pijn en dat is erg vermoeiend. En ook best wel een beetje frustrerend. Ze sleepte zich vandaag als het ware door de dag. Via het persoonlijk patiëntendossier 1177.se had ze een paar vraagjes gesteld over de nazorg. Bijvoorbeeld wanneer de pleister eraf kan en of het normaal is dat de pijn nog steeds aanwezig is op de plek waar de galblaas zat. Met name onder de ribben, op de rug heeft ze nog pijn. Hopelijk komt er snel een geruststellende reactie. Om haar lichaam tot rust te laten komen en slaap in te halen, ging ze aan het eind van de middag nog een poosje naar bed. Iets wat ze de laatste dagen zoveel mogelijk had vermeden. Ten eerste omdat ze bang is, dat ze ´s nachts dan niet kan slapen en ten tweede omdat het liggen haar meer rugklachten geeft. Toch is ze in slaap gevallen en was ze ruim twee uurtjes in droomland…
 
Terwijl Joke boven lag te slapen ging ik naar buiten om de aanhanger leeg te maken. Dat had ik gisteren niet meer gedaan vanwege de regen. De lange vloerplanken van de gedemonteerde veranda maakte ik een voor een spijker- en schroefvrij, om de planken vervolgens op een stapel te leggen voor nader gebruik. Morgen nog een keer met de aanhanger de laatste restjes rommel ophalen en dan is dat projectje eerst weer afgerond. Dan wacht in ieder geval nog een ritje naar Linderås voor het laatste beetje van de 7 kuub brandhout. Oh ja, tijdens het leegmaken van de aanhanger vond ik onder de planken nog een beetje snoeihout. Gisteren hadden we een paar grote toppen uit een boom gezaagd en de dikste stammen hebben we maar eventjes opzijgelegd. Mijn collega´s weten het al precies. Sterker nog, als ik er een dagje niet ben en ze komen iets aan brandhout tegen, denken ze aan mij en nemen ze het mee. Geweldig toch? Het stapeltje stammen meteen maar even met de kettingzaag in kortere stukjes gezaagd. Dan is het maar weer aan de kant. Nu nog een paar grotere stukken even kloven en dan drogen maar! Het wordt zo langzamerhand echt tijd, dat ik met de grote houtstek aan de slag ga. De houtcontainer zit vol als ik het laatste vrachtje uit Linderås ophaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.