Niet gehéél naar smaak

Niet gehéél naar smaak

     
Het was tijd voor weer eens een stamppotje. Maar welke moest het gisteravond worden? Momenteel eten we (ik in ieder geval) zo weinig mogelijk koolhydraten en daarmee is een échte stamppot met aardappelen geen optie. Even in mijn diverse kookboeken gezocht en een stamppot zuurkool gevonden zónder aardappelen. Om heel eerlijk te zijn vond ik het allemaal nogal “magertjes”: honderdvijfentwintig gram gerookte spekreepjes. Voor twee personen… Dat heb ik toch maar verdubbeld. Die spekreepjes moesten worden gebraden, waarna er preiringetjes toegevoegd mochten worden. Even wokken en daarna kon de uitgelekte zuurkool erbij. Ook weer even mee-wokken en klaar. Omdat Heiko niet “het slachtoffer” hoeft te worden van mijn grillen, had ik voor hem wel een paar aardappelen gekookt en die deed hij dan ook (zonder dat ik moest aandringen!) door de zuurkool. Toch nog maar een stukje rookworst erbij en smullen! Nou ja, smullen? Dat van Heiko smaakte eigenlijk prima (zei hij), maar dat van mij… Dit recept hoef ik in ieder geval niet te bewaren…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta