Negatieven gescand – deel II

Negatieven gescand – deel II

Vanochtend maar meteen verder gegaan met het scannen van de negatieven van Heiko´s pap. Wat een prachtig systeem overigens. Je legt het negatief in de scanner en heel langzaamaan krijg je de foto op de scherm van je laptop. Niet altijd even scherp maar dat komt omdat het groter wordt gemaakt dan waarvoor het negatief bestemd was. Je kunt de foto zelfs nog bewerken: donkerder of lichter en of je meer of minder rood blauw of groen wilt gebruiken. Als je de foto zo hebt als je wilt klik je op een icoontje zodat je er de daadwerkelijke digitale foto van maakt.

En dat bij alle foto´s. Pap had de negatieven keurig in mapjes gedaan en op de meeste daarvan stonden een jaartal of het evenement vermeld. Precies zó is het ook in digitale mapjes gezet. Kan hij het terugvinden. Althans de meeste foto´s. Een aantal komen niet overeen met de jaartallen zoals aangegeven en daarom gaan Heiko en ik samen alle kiekjes bij langs om ze zoveel mogelijk te sorteren. Misschien nog op jaartal en anders misschien per verjaardag of activiteit. Alle een-duizend-honderd-zeven-en-tachtig foto´s. Hmmm… wordt laat vanavond…

Helaas was er één mapje met negatieven waarvan het model niet in de scanner paste. Die waren te groot voor het apparaat. Die gaan de volgende keer gewoon weer mee naar Heiko´s ouders. De rest aan negatieven zijn allemaal weggedaan. We hebben ze nu allemaal digitaal! Daarnaast al op een losse harde schijf en daarmee volledig veiliggesteld. Hoe leuk om te zien wat het ontwikkelen van de fotorolletjes in bijvoorbeeld 1987 kostte. Voor 24 foto´s betaalde je toen slechts negen gulden en vijftig cent. Volgens mij betaalde ik voor de digitale camera iets van twaalf euro… Wat leuk werk om te doen! Dus als je nog negatieven hebt die je graag digitaal wilt? Ik weet nou hoe het moet!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image