Naaimachine “voor controle!”

Naaimachine “voor controle!”

DSC03932
De laatste keren, dat ik de naaimachine had gebruikt, maakte hij behoorlijk lawaai. Alsof hij er moeite mee had het werk te doen. Ook stond er, naar mijn bescheiden mening, te veel spanning op het garen. Waarschijnlijk, nee ik weet het wel zeker, moet er hier en daar nodig eens een beetje olie bij. Maar wáár? Stel je voor, dat ik er kleding door verniel. Nee, daar moeten we zeker niet aan beginnen. Zaterdag gingen we naar Winschoten (opticien) en hadden we de naaimachine meegenomen, zodat we hem direct in Winschoten konden achterlaten. Mis: winkel gesloten op de zaterdag. Vanochtend rond half tien stond ik weer voor de deur en dit keer brandde er licht: hij was open. Mam ging er altijd mee naar een reparateur in Appingedam en dat heb ik ook één keer gedaan, maar dat is zó onlogisch. Er zit immers een in Winschoten. Ik heb de man het een en ander uitgelegd en hij luisterde aandachtig. Toen noemde hij een paar dingen op, die hij ook liet zien, die inderdaad vervangen moesten worden. Tja, hoe die dingen er uit zien als ze goed zijn? Hij stelde me gerust: er waren nog een paar zaken, waarvan het geen kwaad kon, dat ze gecontroleerd werden. Het waren in ieder geval geen “gigantische ingrepen” en hij zou als nieuw worden. De volgende week kan ik bellen en dan is hij waarschijnlijk klaar. Zal mij eens benieuwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta