NL 18 december

NL 18 december


Vandaag een dagje “uit” voor onze Pantro: hij gaat logeren bij Geert en Froukje! Toen we hoorden, dat de “oppas” in Zweden, wegens omstandigheden, niet door kon gaan zochten we en vonden we een oplossing bij deze twee vrienden en dierenliefhebbers. Fantastisch! Froukje werkt dagelijks (niet in het weekend hoor) in de catering. Laat ze nou nét deze laatste weken van het jaar op de maandag en vrijdag vrij zijn! Zijn reismandje ingepakt vanochtend en rond half tien overhandigd aan zijn “baasje-voor-de dag”. Wennen? Nee hoor. Pantro deed meteen alsof hij er dagelijks kwam en ging rustig op zijn kleedje liggen. Dat gaf ons de mogelijkheid om (gedeeltelijk) met Froukje bij te praten. En haar te verblijden met een paar Kerstmannen. Én een Kerstvrouw. Die vielen volledig in de smaak. Gelukkig maar, want ze had ze zelf besteld. Na een uurtje moesten we helaas het gesprek afbreken. Met in ons achterhoofd wetende, dat Pantro en Froukje een leuke dag tegemoet gingen, viel het vertrek dan ook niet zwaar.

Op het moment, dat de voordeur bij Heiko’s ouders open ging begonnen we spontaan te zingen: “Er is er een jarig, hoera! Hoera! Dat kun je wel zien dat is zij!” Blij verrast feliciteerden wij de jarige. Heiko’s mam is vandaag 82 jaartjes jong! Daar horen vanzelfsprekend cadeautjes bij. Een doosje chocolaatjes werden dankbaar aangenomen, daar is ze gek op. De andere werden ook goedgekeurd! Toen was het weer onze beurt om verrast te worden: met een heerlijke kwarkgebakje bij de koffie! Daarna ging het gesprek tussen ons viertjes daar verder waar we zaterdag waren gestopt. Ook hebben we nog even achter de laptops gewerkt, om een aantal dingetjes duidelijk te maken én om een paar honderd foto’s over te zetten van die van ons naar die van hen. Door de reis en het ontbreken van het “bijkomen” ging het erg slecht met mijn rug, waardoor we eerder dan gepland weer vertrokken. Niet voordat we heerlijke bitterballen hadden gegeten en uiteraard hadden getoost op de jarige “Jet”! Bedankt voor de mooie dag!

We komen binnen bij Geert (inmiddels ook vrij van het werk) en Froukje en verwachten meteen door een enthousiaste Pantro begroet te worden. Mis! Hij slaapt heerlijk naast zijn gastheer. Een heel goed teken, want dat geeft aan, dat hij het naar zijn zin heeft.  Even later komt hij wel bij ons: “zingend” en kwispelend. We gaan hier nog aan de koffie en babbelen toch nog een paar uurtjes. Want dat kunnen we hier ook goed. Spannende ontwikkelingen in huize Mellens en dat is dan ook de “rode draad” in het gesprek. Plezant en dan (mede door de andere bezoekjes) is het even een momentje van “Dat mis ik toch wel hoor.” Maar hier niet lang, want vrijdag gaan we weer naar ze toe om Pantro voor het weekend te brengen. Dan zal hij zelfs een paar nachtjes bij ze blijven slapen. Bedankt voor het oppassen, Geert en Froukje! We hebben van deze derde vakantiedag genoten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta