Mysterie van de schoenen

Mysterie van de schoenen


We waren eens onderweg met de auto en vonden dat het tijd was om even de benen te strekken. Tevens iets nuttigen uit de meegebrachte, goedgevulde picknickmand. Koffie met een broodje of een lekkere koek. Tot zover niks bijzonders en geen ingrediënten voor een thriller. Maar toen ik me even een paar stappen van de auto verwijderde begonnen de dingen, die ik daar op de grond in het hoge gras en onder de struikjes vond, mij aan het denken te zetten. Het begon met een paar lege bierblikjes. Nou ja, een paar… Minstens 12. Hier heeft een ontmoeting plaatsgevonden met meerdere personen. Feit. En dan zie ik een damesschoen liggen. Eén dames schoen. Een linker damesschoen om precies te zijn. Dat is vreemd. Wie laat nu één schoen achter? Assepoester deed dat, maar verder ken ik niemand. Maar het wordt nog gekker! Een paar stappen verder vind ik opnieuw een damesschoen. Daarmee is het paar schoenen compleet. Zou je denken. Maar nee. Het is opnieuw een linker damesschoen! Nu moet het niet gekker worden. Liggen er twee linker, totaal verschillende modellen, damesschoenen. Zomaar in de natuur. Dat, in combinatie met de vele lege bierblikjes zet je aan het denken. Wat heeft hier plaatsgevonden? Ik besluit deze plaats, die ik voorlopig nog niet meteen zal aanduiden als “plaats delict”, alhoewel het er wel op begint te lijken, verder te inspecteren. Misschien vind ik meer aanwijzingen, waaruit kan worden afgeleid welk delict hier in stilte heeft plaatsgevonden. Moet ik het afzetlint maar meteen ophangen om verdere sporen niet uit te wissen voor de technische recherche? Nee maar! Wat ligt daar? Is het een been? Of een arm? Een keer goed met het hoofd schudden (en m’n bril schoonmaken) en dan zie ik dat het een autoband is. Mét aluminium velg. Oef… Toen ik verder niks verdachts vond hebben we onze koffie maar opgedronken en onze reis naar huis vervolgd. Toch bleef het spoken in m’n hoofd. Wat is daar gebeurd?!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta