Statistieken
  • 1
  • 7
  • 32
  • 411.010
  • 1.135
  • 61
  • 1.218


Zo zag het er vanochtend uit. Zonnig en het lijkt er inderdaad op, dat het in de omgeving groener gaat worden. Vandaag was ik nog gewoon aan het werk. Bomen snoeien… Maar of we dat morgen kunnen voortzetten? We hebben namelijk te maken met een raar weerbeeld. Gisteren schreven we nog over de start van de meteorologische lente op 15 februari en nu wordt er sneeuw en vorst voorspeld. Dat is toch wel heel bijzonder! Er wordt gezegd, dat er morgenvroeg 5 cm sneeuw zal vallen en dat betekent dat we dan geen bomen kunnen inklimmen. Alles is koud, nat én glibberig. We spraken af, dat ik morgenvroeg eerst telefonisch contact zoek met mijn baas in Tranås, om te bekijken wat we gaan doen. Volgens de voorspellingen zal er overigens in de loop van de week nog meer sneeuw komen én vorst, dus het zou wel eens een weekje vrij kunnen worden.
 
Er werden zelfs waarschuwingen voor morgen gestuurd. En het was ook nog eens klasse 1, waarmee wordt aangegeven, dat mensen zich inderdaad moeten aanpassen naar de weersomstandigheden. Als je de weg niet op moet dan ook zeker niet doen, want dan zou je in de problemen kunnen komen. En dat terwijl men op bepaalde plaatsen in het zuiden van het land hebben te kampen met de hoogwaterstand. De hulpdiensten hebben bij een bepaalde rivier besloten, om de weg naast een brug te slopen om het water om te leiden en het waterniveau te verlagen. Het waterniveau in de rivier was zo gestegen, dat het behoorlijk druk uitoefende op de smalle stenen boogbrug. Het lijkt er inmiddels op, dat de graafwerkzaamheden goed hebben gewerkt. Of het voor de komende tijd genoeg is, weten ze over een paar dagen.
 
Met de sneeuw in het vooruitzicht had Joke er vanmiddag voor gezorgd, dat de vogels weer genoeg te eten zouden kunnen krijgen. Ze hadden nog genoeg, maar het lekkerste was op. De gepelde pinda´s. Meteen nadat die waren aangevuld kwamen ze aangevlogen en het leek erop, alsof ze bijna honger hadden geleden. Ze waren gewoon gulzig. Soms hingen ze met vier of vijf meesjes tegelijk aan de pinda´s of mezenbollen. Mooi om te zien, want het ging nagenoeg in goeie harmonie. Of ze wachten op elkaar of ze gaven elkaar de ruimte om te kunnen eten. En mochten ze te lang moeten wachten gingen ze gewoon onder de bollen eten. Er ligt immers genoeg op de stoep. Die kunnen we dagelijks vegen, omdat ze niet echt weten wat tafelmanieren zijn. Is iets gevallen? Laat maar liggen. En daar hebben sommige vogeltjes weer baat bij.

Toen neef Sietse hier in december was vertelde hij, dat hij Zweeds leerde. Via zijn mobieltje en met het programma Mondly. Elke dag deed hij sinds een paar maanden een oefening. Dat was voor ons natuurlijk ook heel interessant. Zelf had ik het op het moment dat hij het mij vertelde op mijn mobiel geïnstalleerd. En vanaf die dag doe ik braaf mijn oefeningen. Joke volgde mij al snel op, omdat ik enthousiast was over de app. Als je de oefeningetjes dagelijks doet, het kost maar een paar minuten per dag, krijg je na 7 dagen een weekoefening. Dat bestaat als het ware uit een herhaling van de zeven dagelijkse oefeningen en duurt ruim 10 minuten. Afgelopen zondag hadden we beide echter niet alleen een weekoefening, maar zelfs een maandoefening erbij. Inderdaad, een opsomming van hetgeen we de laatste maand hadden geleerd. Dat duurde ongeveer 20 minuten. Heel leuk om te doen. Vooral omdat herhalen van diverse woordjes en zinnetjes goed is om ze te onthouden. Hoeveel er nog volgen? Geen idee eigenlijk. Zolang het nog zo leuk is, gaan we zeker nog door!

En de dametjes Jikke en Ebba gaan ook rustig door. Niet met het leren van dingen. Ook niet met het áfleren van dingen. Zo hebben we ze al heel vaak gezegd, lief gevraagd, of ze hun prooi niet weer mee in huis willen nemen. We hebben ze zelfs gesmeekt het niet meer te doen. Alleen trekken ze zich er niets van aan. Je kent de spreuk vast wel, dat honden een baas hebben en katten personeel. Nou, die twee van ons zeker. Niet luisteren, gewoon doen waar we zelf zin in hebben en dat is in dit geval maar weer een muisje in de hal leggen. Eerst er uiteraard gezellig mee spelen. Huh? Hij beweegt niet meer. Dan maar gebruiken als lunch. En daarmee kon Joke weer de restanten opruimen. Ze hebben duidelijk personeel!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.