Met naald en… elastiek

Met naald en… elastiek


Ze eten nog steeds goed. Onze gevederde vrienden en vriendinnen. Wat dat betreft lijken ze goed gezond te zijn ook. Kool- en pimpelmezen, de grote bonte specht, boomklevers: ze vinden nog steeds gelukkig de weg naar ons vogelvoederhokje. Die wordt dan ook geregeld gevuld met lekkers. Lekkers voor hen, want ik moet er niet aandenken, om bijvoorbeeld mezenbollen te eten… Ieder zijn smaak… Een paar weken geleden had ik de vogels verrast met een streng met pinda´s. Na een tijd van kijken werd besloten om er ook daadwerkelijk van te eten. Toen hadden ze de smaak te pakken en duurde het (toch nog) een week en alle doppen waren leeg. Er lag nog een aangebroken zak pinda´s in de kast. Heiko vindt ze heel lekker, maar dit soort was ietsjes minder goed gebrand. Nou gooi ik niet graag eten weg en helemaal niet, als ik weet, dat er een bepaald soort gek op is. Daarom naald en elastiek gepakt en aan het rijgen. Volgens mij had ik de vorige keer toch ook elastiek gebruikt? Nadat alle pinda´s eraan zaten en ik de streng optilde kreeg ik mijn twijfels. Want het hing wel heel erg door. Voorzichtig de pinda´s toch opgehangen aan het huisje. Als ze morgen op de grond liggen weet ik, dat het niet sterk genoeg was, dat er ook nog een vogeltje aan ging hangen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta