Met ceremonie oprit schoon!

Met ceremonie oprit schoon!


Heiko komt niets vermoedend thuis van een dagje werken in Tranås. Wanneer hij uitstapt en een welkomstcomité ziet staan krijgt hij argwaan en kijkt hij om zich heen. Normaliter staan Pantro en ik hem immers niet op te wachten. Waarom dan vanmiddag wel? Dan ziet hij ineens het laatste stukje onkruid van de oprit. Mét de emmer, kussen en krabbertje. Hij begint te lachen als hij dan ook de geïmproviseerde finishlijn ziet. Die had ik gemaakt van twee vlaggetjes met een lijntje katoenen garen er tussen. Daarachter stonden bloemen en glaasje bier als trofee. Maar eerst onkruid wieden!

Heiko laat zich lachend op de knieën vallen. Heel bijzonder want dat hij had tijdens dit klusje nog niet gedaan. Het onkruid wieden staat je op een bepaald moment gewoon volledig tegen. “Ik ga even met de oprit aan de slag.” is denk ik de laatste maanden het meest gezegd. En dan niet op een manier waarvan je denkt “Ha! Ik ga even wieden!”. Nee. Meer van “Jig! Ik moet onkruid wieden want anders komt de klus nóóit af!” Eerlijk is eerlijk: op het moment dat Heiko vanaf de weg klaar was tot de bocht en ik vanaf de andere kant tot ongeveer zijkant huis werd het meer en meer overzichtelijk en kregen we in de gaten dat het einde in zicht was. Dat stemde enigszins vrolijker…

Maar vandaag waren we op ons vrolijkst! Heiko ging namelijk aan de slag met het wieden van de laatste centimeters onkruid. En dat ging verbazingwekkend. Laat dat onkruid nou niet eens zó vastzitten als de rest! Wist het onkruid dat er juist hier zoveel aandacht aan geschonken werd? In een mum van tijd had Heiko het laatste stukje onkruid verwijderd en daarmee werd deze megaklus tot een einde gebracht. Vanaf vandaag wordt de oprit een kwestie van onderhouden met een wekelijkse schoffelbeurt. Nadat laatste stukje stortte hij zich terecht op het glaasje bier en met een lach van oor tot oor besefte hij zich dat het voorbij was. Ik trouwens ook. We hebben het einde bereikt en zijn klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Översätta