Meesterwerk in vlammen opgegaan

Meesterwerk in vlammen opgegaan

 
Momenteel zit veel lichamelijke inspanning er niet in. Toch wou ik iets anders doen dan lezen. Eventjes de “crea bea” uithangen. Al een poosje was ik van plan om een leuk schilderij te maken. Daarvoor had ik speciaal uit Nederland spetterkaarsjes meegenomen. Eerst knipte ik een tweetal elanden, die al weken geleden opgezocht en in een Word-document waren geplakt, heel nauwkeurig uit. Daar zat nog wel het meeste werk in. Of toch in het uitzoeken van de juiste modellen? De elanden legde ik op een vel fotopapier, op de achterkant van glanspapier trouwens. Voorkomen is beter dan genezen en daarom ging ik toch maar even Heiko´s werkplaats in, om uiteindelijk mijn meesterwerk af te ronden. De spetterkaarsjes werden ontstoken en op het papier gelegd. Dat stonk behoorlijk. En al snel had ik door, dat het vuur dwars door het papier brandde. Ook geen wonder, maar geen moment bij stilgestaan. Wat ik deed stond immers exact zo op de foto´s! Er was geen beschrijving bij en die heb ik toen toch maar opgezocht. Blijkt dat de ondergrond geverfd canvas is, wat ook nog eens met een speciale vloeistof was natgemaakt… Ik ga weer lezen!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image