Meel? Of toch bloem?

Meel? Of toch bloem?


Vaak als ik aan het bakken ben krijg ik even een lach op mijn gezicht. Niet alleen vanwege het bakken op zich. Vroeger dacht ik namelijk altijd, dat meel en bloem verschillende dingen waren… Toen ik op mezelf ging wonen kocht ik nagenoeg alle boodschappen in een keer. Mijn moeder vroeg me of ik alles had gekregen en ik gaf haar als antwoord: “Nee, alleen meel en bloem nog.” Mijn moeder schoot meteen in de lach, maar omdat ik niet meelachte en haar waarschijnlijk vragend heb aangekeken, vroeg ze of ik serieus was. “Tuurlek. Hoezo?” Zij vertelde me op dat moment, dat meel en bloem een andere benaming was voor nagenoeg hetzelfde product: een vermalen graansoort… We hebben de opmerking na die tijd nog vaak gebruikt en er elke keer weer smakelijk om gelachen. Toen lachten we wel beide! Dat zei eigenlijk al wel, hoeveel verstand ik in die tijd had van bakken en braden. Gelukkig is het wel redelijk goed gekomen, want ik heb wel bijgeleerd. En als ik nu zie hoeveel meel hier in Leugs´s keuken wordt gebruikt… Op de verpakking staat overigens elke keer een ander recept. Moeilijk, gemakkelijk, hartig en zoet. Leuk om misschien ooit nog eens iets van te gaan bakken. Maar heb ik dan meel of toch bloem nodig?
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.