Mam 1937 – 2011

Mam 1937 – 2011


Op deze foto was ze ongeveer een jaar of tien: mijn moeder Henny Slagter. Samen met haar vader en moeder én broer Jan op de foto. Wat keken ze toen toch altijd serieus. Je ziet eigenlijk op foto’s uit die tijd nooit iemand met een lach op de foto staan. Althans niet op een dergelijke familiefoto. Wel op die, die toen zeer sporadisch werden genomen tijdens gewone werkzaamheden of feestjes. Ze namen toen niet zoveel foto’s, hadden ook lang niet allemaal een fototoestel. Jammer eigenlijk, want daardoor gaat een stukje historie verloren. Sommige dingen weet je nog door overlevering, maar daar zijn dan geen beelden van. Wanneer het verhaal niet meer verteld wordt is het letterlijk het einde van het verhaal. Niet in dit geval. Toch eigenlijk ook wél. Nu vertel ik nog steeds het verhaal over mijn moeder, over haar leven, over haar overlijden. Over het feit, dat ze meer een vriendin voor me was dan een moeder. Over de mooie tijden die we samen beleefd hebben. Over de minder leuke tijden. Over de simpelweg moeilijke tijden. Over hoe we er toch weer bovenop kwamen. Vaak… Als ik er niet meer ben gaan ook die verhalen verloren… Vandaag is het zeven jaar geleden, dat ze de strijd verloor. De strijd tegen die verschrikkelijke ziekte. Maar die ze toch ook nog twee weken heeft kunnen “uitstellen”: ze zou bij ons huwelijk op 29 april aanwezig zijn en dat was haar gelukt! “Lieve mam, ik denk nog vaak terug aan die dag. Ik denk nog vaak aan u. Ik mis u nog heel vaak. Ik hou nog altijd van u…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta