YouTube met Falukorv

YouTube met Falukorv


Vandaag een dagje, waarbij de laptop centraal staat. Er stonden nog een aantal mailtjes in de postbus, waaronder eentje van YouTube. Zo af en toe maken we filmpjes om ook op de website te zetten en dat gaat dan via YouTube. Hier worden ze geplaatst, om vervolgens middels een linkje te kopiëren naar onze site. Alleen ging er iets veranderen: “Aanstaande wijzigingen in content voor kinderen… We brengen enkele wijzigingen aan in de manier waarop we gegevens bij content voor kinderen op YouTube.com verzamelen en gebruiken… Als creator moet je ons laten weten of je content gemaakt is voor kinderen… We weten dat het niet gemakkelijk zal zijn voor sommige creators, maar we zijn ervan overtuigd dat deze maatregelen belangrijk zijn om het gegevensgebruik rond content voor kinderen op YouTube.com te verbeteren.” Dit berichtje werd steeds weer onderaan het lijstjes gezet, puur omdat je niet weet wat het is. En onbekend maakt onbemind. Toch moest het eens gebeuren, want de wijzigingstermijn verstreek binnenkort. Nu was het moment daar en weet je? Het was niet eens zo´n grote inspanning. Sterker nog: het was een fluitje van een cent. Iedereen mag nu de filmpjes bekijken: ze zijn “kindvriendelijk”!

Ook ging ik onder andere nog even op het internet struinen op zoek naar een gerecht voor falukorv. Heiko is niet zo van het koken en dat komt zodoende altijd op mijn bordje. Ehhh… het eten komt op mijn bordje en het voorbereiden ervan komt voor mijn rekening. Ja, zo zeg ik het goed. Ik vond verschillende gerechten voor Falukorv, maar alles leek zo op elkaar. En nagenoeg alles moest in de oven. Ik wilde deze keer eigenlijk wel eens iets anders maken dan een ovenschotel. Waarom per se Falukorv? Omdat er nog twee van die grote jongens in de diepvries lagen. En die grote worsten nemen behoorlijk ruimte in beslag. Ruimte die ik anders kan gebruiken én daarbij komt, het moet ook niet te lang in de diepvries liggen. De worsten worden er niet verser op. Het is gelukt om een ander recept te vinden. Ik ga Heiko verrassen met macaroni (zijn favoriete eten) met Falukorv met een beetje van internet en een beetje van mezelf. Hopelijk valt het in de smaak.

Heiko zijn eerste actie was een ritje naar Aneby. Hij had daar een afspraak met een fysiotherapeut, in de vårdcentral. Dit was een afspraak die in november 2019 via de neuroloog te Eksjö tot stand was gekomen. Toen had Heiko nog veel moeite om zijn evenwicht te kunnen bewaren. Ondertussen is dat een stuk beter geworden dankzij de inlegzooltjes. Die verbetering meldde hij ook aan de fysiotherapeut, maar vertelde er meteen bij dat hij de afspraak bewust door had laten gaan. Sinds twee maanden heeft hij namelijk pijn in zijn rechter elleboog. Die kan hij niet zo goed belasten. De fysiotherapeut vond het prima om daar naar te kijken en de voeten te laten voor wat ze zijn. Na een kort onderzoekje vermoedde hij, dat de een bepaalde spier of pees in de elleboog overbelast is geweest. Heiko kreeg een paar oefeningen mee en daarmee zou het na twee maanden over moeten gaan. Zo niet, dan opnieuw aan de bel trekken.
   
Gisteravond, tijdens het eten van een broodje kregen we het er over: over klusjes die al vanaf het begin dat we dit huis hebben, op hem lagen te wachten. Hij begon er zelf over hoor! Klusjes, zoals de beide ramen van de tweede overloop op de bovenverdieping. Die waren nog nooit geschilderd. Op de een of andere manier waren die nog niet meegenomen met het andere schilderwerk. Vervolgens kreeg het totaal geen prioriteit. Tot vandaag! Meteen na het broodje ging Heiko met het benodigde gereedschap naar boven en een dik uur later waren beide kozijntjes wit! Mooi man, zo blij mee! Elke keer wanneer de vensterbanken werden afgenomen of de ramen werden gelapt, werd ik er weer aan herinnerd. En nee, dat heb ik nooit bij Heiko genoemd. Dit klusje kan in ieder geval weer van zijn “to-do-lijstje” afgestreept worden. Beneden in de kelder zette hij het schilderen nog even voort, door het wandje dat bij het portaal bij de voordeur komt, nog een tweede keer wit te verven. Goed bezig en bedankt voor het schilderen van de kozijnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.