M en M´s weer in Zweden

M en M´s weer in Zweden

 
Nee, het gaat niet over die pinda’s met een laagje chocola eromheen, maar om “Martin en Marijke”. Zij waren begin september in Zweden op vakantie en via onze website kregen we contact. Ze vinden het namelijk net als wij, heel leuk in Zweden en stelden ons via de website vragen over hoe ons emigratie- en integratieproces was verlopen. Van de vragen kwam het uiteindelijk tot een ontmoeting. Zij hadden toen een huisje gehuurd in Värmland en moesten 4 uur (!) rijden om bij ons te komen, maar dat hadden ze er wel voor over. Toen maakten we kennis met twee hele enthousiaste mensen uit Apeldoorn. Nou ja, import dan. Marijke komt oorspronkelijk uit Leeuwarden en Martin uit Uithoorn, net onder Amsterdam. Deze week zijn ze opnieuw in Zweden voor een vakantie en vandaag hadden we met hun afgesproken. Nu zaten ze meer in de buurt: slechts 1 uur en 15 minuten zuidelijker van ons. Vlak onder de plaats Savsjö.
 
Omdat het in september van beide kanten klikte, werd er voor deze week een afspraak gemaakt. Onze navigatie in de auto kende het adres echter niet, maar dankzij de app Google Maps op onze mobiele telefoon, was het een fluitje van een cent, om hun vakantieadresje te vinden. We werden door hen alle drie zeer warm en enthousiast onthaald. Drie? Ja, ze hadden hun hondje Floor ook weer mee. Een dappere “eenden lokker”. Uit de schoorsteen kwam witte rook, ten teken van het welkom met warmte van de houtkachel. De geschonken koffie ging er lekker in, alsmede de heerlijk Hollandse boterkoek en speculaas. We spraken gezellig verder over van alles en nog wat en ook kwamen er weer gerichte vragen over ons emigratie- en integratieproces op tafel. Na de koffie werden we getrakteerd op een worteltjessoep, die Martin zelf had gekookt. Wat was dat héérlijk!
 
Ik denk, dat ik de kok wel een groot compliment heb gegeven door er drie (of waren het er vier?) bekers vol van op te eten. Behalve een kilo gepureerde wortels zat er gember in, kerrie, peper en zout en uien, begreep ik van de kok. Nou, het was fantastisch lekker! Helaas kan Joke het scherpe van de kerrie op dit moment nog niet verdragen vanwege haar maag, maar die heeft wel genoten van de vers afgebakken broodjes en de rest van de lekkere lunch. Én van het gezelschap uiteraard. Al met al vloog de tijd om en hebben we veel gelachen en gezellig bijgepraat. Komend weekend of volgende week komen ze nog een keer bij ons in Ödarp en daarna zullen ze jammer genoeg alweer terug moeten naar Apeldoorn. Maar nu is het voor hen lekker rustig genieten van de prachtige omgeving.

2 gedachten over “M en M´s weer in Zweden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.