Luisteren is zó belangrijk!

Luisteren is zó belangrijk!


Gistermiddag telefoon: iemand van een callcenter, die belt uit naam van Essent. De vriendelijke mevrouw stelt zich voor, alleen met voornaam, om afstand te verkleinen, en vraagt of ik even tijd heb. Dat heb ik, maar graag even kort houden. Dan begint ze met de opmerking, dat ze al eerder contact met mij heeft gehad over het contract bij Essent en dat ze nu een aanbieding hebben om het zakelijke deel te koppelen aan het particuliere deel. Een paar jaar geleden had ik mijn bedrijf “Kapiteel Bedrijfsondersteuning” nog en daarvan dachten ze, dat die óók een contract had voor elektriciteit. Toen ook al duidelijk gemaakt, dat dat niet het geval was, maar waarschijnlijk is dat niet (goed) genoteerd. Op het moment, dat ik haar onderbreek, om haar dát te zeggen én dan we niet meer in Nederland wonen, zegt ze dat ik haar even moet laten uitpraten en dus nog even moet blijven luisteren. Ze blijft doorpraten. Dan zeg ik, dat we niet zullen ingaan op het prachtig aanbod, omdat we in Zweden wonen en zij daar niet kunnen leveren. “Wat zegt u?” vraagt ze dan ineens. “U woont in Zweden? En u zegt dat nu pas?” Ehhh… Als ze de laatste gegevens had gehad, had ze kunnen zien, dat het contract met Essent al in mei 2017 is komen te vervallen. In ieder geval was de vriendelijke mevrouw plotsklaps niet meer zo vriendelijk en verbrak ze notabene zomaar de verbinding…  Prettige middag verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image