Links of toch rechts parkeren?

Links of toch rechts parkeren?


Toen ik de eerste werkdag bij het bedrijf Örtengren in Tranås had, reed ik de straat in waar het bedrijf gevestigd is en zag ik dat de auto’s aan de rechterkant geparkeerd stonden. Oké, dan parkeer ik mijn auto ook rechts. Niks bijzonders tot zover. Toch? De volgende dag kom ik aanrijden en zie ik dat de rechterkant van de weg helemaal vrij is en dat de auto’s nu aan de linkerkant geparkeerd staan. Huh? Wat is dat nu weer? Ik vraag aan een collega hoe het zit. Hij vertelde me dat in heel Tranås en zelfs in heel Zweden in steden parkeerregels zijn. Op oneven dagen mag je je auto in een straat, waar geen parkeerverbod geldt, parkeren aan de straatkant met de even huisnummers. En op de even dagen mag de auto geparkeerd worden aan de straatkant waar de huizen met de oneven huisnummers staan… Dus op maandag 18 juni moest ik de auto parkeren aan de rechterkant van de weg waar de huizen stonden met de huisnummers 1 t/m 15. En dinsdag de 19e moest de auto naar de andere kant met de huisnummers 2 t/m 16. Een beetje vreemd, maar aan de andere kant wel een goeie regel. Het voorkomt langparkeerders in een straat. De collega vertelde erbij dat het dagelijks gecontroleerd door medewerkers van het bedrijf Securitas. Zij schrijven de parkeerbonnen uit als iemand verkeerd geparkeerd staat. Nu ik het weet kan ik ook het bord dat we vaker zien thuisbrengen. Tjonge jonge, woon je ruim een jaar in Zweden en kom je dit nu pas te weten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta