Lijsterbessen-project compleet

Lijsterbessen-project compleet

 
Gisterochtend had ik vele lijsterbesjes gedroogd, aan ijzerdraad geregen en tenslotte het ijzerdraad in de vorm van hartjes gebogen. Toen kon ik ze ophangen. Waar? Aan de lamp, boven de keukentafel! Dat lijkt in deze donkere dagen een beetje vrolijker. Maar meteen had ik een probleem. In de servetten, die in het dienblad stonden zat totaal geen rood! Oh jee, dat moest natuurlijk anders. Of het toeval was weet ik niet, alleen toen ik ging kijken tussen de diverse kleurrijke servetten, vond ik een stapeltje met… lijsterbessen! Echt waar! Tja, toen was de beslissing snel genomen en stonden ze al heel snel op tafel. Twee servetten vergat ik en meteen dacht ik, dat dat een hint was: ik had nog twee witte kaarsen, welke hier ooit voor gekocht waren. Ik zou ze gaan bekleden met de servetten. Even later stond ik dan ook in de tvättstuga en deed ik het strijkijzer aan. Het mooiste (gekleurde) laagje van de servetten getrokken, randen erbij weggeknipt en heel voorzichtig de papiertjes op de kaarsen gestreken. Nee, niet gestreken, maar min of meer gedrukt. In het begin ging ik met het strijkijzer nog wel eens over de kaars heen en weer, alleen maakt dat het papier kapot. Nu laat ik het strijkijzer er een paar seconden op leunen en daarmee smelt de kaars en wordt het papier ook direct in de kaars getrokken. Een half uurtje later was voor mij het plaatje compleet: lijsterbessen aan de lamp, in de servetten en op de kaarsen. Een voorproefje voor de Kerstversierselen?
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.