Lijsterbessen niet alleen voor vogels!

Lijsterbessen niet alleen voor vogels!

   
En nu weer even iets leuks van Leugs! Vanochtend liep ik met de container naar de weg, die werd geleegd, toen ik de lijsterbesbomen eens even beter bekeek. Ze zijn zo goed als leeggegeten. Hier en daar hangt nog een trosje. Op het moment, dat ik dat zag pakte ik meteen een bakje en plukte ik nog een paar van die laatste trosjes. Voordat de vogels echt alles hebben opgegeten of dat ze op de grond vallen. De besjes had ik eventjes op keukenrolpapier laten drogen en toen kon ik ze verwerken. Alle goeie besjes legde ik apart, want juist die zouden worden gebruikt voor mijn hartjes! Ik heb ze aan het eind van de ochtend in ijzerdraad geregen. Het werken met dat ijzerdraad was op zich best wel leuk. Het draad ging heel eenvoudig door de besjes heen, vooral omdat ze natuurlijk rijp zijn.

Hoewel ik de meest stevige had gesorteerd, pakte ik er af en toe toch een die te rijp was. Dat duurde dan ook niet lang voordat die van het draad viel. Alleen: wat zijn die besjes klein: wat een gepriegel! Het draad moest precies door het midden van de besjes! Geef mij maar doppinda´s… Uiteindelijk kon ik het draad, wat ongeveer twintig centimeter lang gevuld was met besjes, zo buigen, dat er hartjes ontstonden. Daarna werden de uiteinden aan elkaar geknoopt, zodat de besjes niet weer van het draad zouden kunnen vallen. Voor de komende periode, waarin rood toch nog steeds de overheersende kleur is, hier althans, zullen ze straks worden opgehangen. Je zult zo wel zien waar. Dit “project” is in ieder geval gelukt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.