Lieve vriend overleden…

Lieve vriend overleden…


Oudejaarsavond werd voor altijd anders, toen we rond kwart voor middernacht een berichtje kregen vanuit Slochteren. Het was van Sia. Haar man Jan was al lange tijd ziek en nu berichtte ze ons dat hij was overleden. Wát een schok! Wát was dat snel gegaan. Drie weken geleden zaten we nog met hen beiden in hun woonkamer te praten en nu is Jan er niet meer. Op 6 november kreeg hij te horen, dat hij longkanker had. 6 December werd besloten een chemokuur te geven, maar zonder kans op herstel. Daarna kwam Jan nog twee keer in het ziekenhuis. Een keer vanwege wederom een longontsteking en een paar dagen later kreeg hij een herseninfarct, wat ook al een gevolg bleek te zijn van de ziekte. Op hun trouwdag, de 30ste december kwam Jan weer thuis en was volgens de artsen zijn laatste fase al ingegaan. De laatste dag van 2019 werd ook zijn laatste levensdag. Onvoorstelbaar… Geen woorden voor… Dat bericht overstemde de jaarwisseling en een uitbundig gelukkig nieuwjaar met een toost zat er vanzelfsprekend niet meer in. Onze gedachten gaan uit naar Sia, de kinderen en kleinkinderen en we wensen hen heel veel sterkte na het overlijden van hun man, vader en opa.
Lieve Jan, bedankt voor de vele mooie momenten, de leuke gesprekken, de vele herinneringen… Rust zacht, vriend…

2 gedachten over “Lieve vriend overleden…

  1. Triest voor die familie en ook voor jullie.
    Voor jullie vriend, fijn dat het over is.
    Maar het moment kwam voor jullie op een dusdanig tijdstip, dat je dit niet kunt bevatten. Vanwege vuurwerk, maar ook hoe gaat het zo met de familie, vrienden, kennissen…. Tja, ook op afstand wil je wel alles horen en zien. Gelukkig heeft iedereen nog steeds 5 vingers aan de hand? Wij hebben, ondanks de mist, wel het een en ander mogen bewonderen. Volgend jaar misschien minder vuurwerk? Mag van mij en ik weet er nog meer….

    1. Een sterfgeval op een bijzonder moment inderdaad. Dat de laatste dag van het jaar ook meteen de laatste dag van je leven is én van je huwelijk, enz. is best wel apart. En voor de nabestaanden: in de toekomst zal elke jaarwisseling in het teken staan van dit verlies. Heel triest allemaal.

      Hier op het platteland hebben we geen last van vuurwerk gelukkig. We lezen over een mogelijk verbod op vuurwerk in Nederland en dat er meer en meer mensen voorstander van zijn. Lijkt mij ook een heel goed plan. Voor mens én dier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.