Lappenmand toch weer gevuld…

Lappenmand toch weer gevuld…


Gelukkig is Heiko weer aan de beterende hand. En alsof mijn lichaam daarop heeft gewacht: nu is het schijnbaar mijn beurt… Maanden geleden voelde ik steken in en rond mijn hart. Wanneer ik ging liggen was het snel weer over. Maar de band onder mijn ribbenkast bleef en dat gaf een onbehaaglijk gevoel. Onzeker ook. Eveneens voelde het alsof mijn maag zich omhoog duwde en daardoor onder tegen de ribben drukte. Met een diclofenac meer (gebruikte ze ook voor rug en benen) was het te onderdrukken en kon ik zoveel mogelijk Heiko helpen. Die was toen behoorlijk ziek. Rond de Kerst was het hier druk met visite van mijn tante en neef en ik dacht, dat het met spanning te maken had. Na de Kerst bleef ik het echter voelen. Na ons weekje Nederland in februari (we hadden immers december overgesprongen) ben ik naar de huisarts gegaan, omdat de klachten erger werden. Er werd ter plekke een hartfilmpje gemaakt en dat leek allemaal goed! De arts dacht aan de maag en zodoende heb ik de vorige week donderdag een maagonderzoek gehad in het ziekenhuis in Eksjö.

Er kwam uit, dat mijn maagwand enorm is geïrriteerd door… jarenlang gebruik van diclofenac zónder maagbeschermers. Volgens de huisarts in Nederland niet nodig. Ik had er wel eens naar gevraagd: “Heb je pijn in je maag? Nee, dat is het toch goed?” Nu krijg ik ze alsnog en de boosdoeners, diclofenac, heb ik meteen laten staan. Voor altijd! Grote nadeel is echter, dat ik nu weer heel veel pijn in rug en benen heb. Afgelopen maandag heb ik overleg gehad met de huisarts en ik heb een ander soort medicatie gekregen om die pijn te bestrijden, paracetamol met codeïne. Dat mijn maag weer tot rust komt zal met de maagbeschermers zeker 6 tot 8 weken duren. Helaas voel ik me de laatste weken uitgeblust. Had al meer pijn aan rug en benen, maar nu ook nog de maag erbij. Af en toe zit ik even achter de pc, maar het liefst lig ik languit op de bank, zodat de druk van de maag is.  Hopelijk gaat het snel weer iets beter: over vier weken is er een huwelijk…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image