Laatste dag rörmontör

Laatste dag rörmontör

 
Nog één dagje. Dan is het klaar in de badkamer. Tjonge jonge, het was wel een klus hoor. In totaal zijn er 4 dagen lang, 2 monteurs geweest. Dat is dus 8 mandagen à 8 uur is 64 manuren. Dat zal nog wel een nota worden! Maar goed, het resultaat telt. Op de laatste dag zijn de leidingen over de wanden gelegd richting het toilet en richting de douche. Mooie glimmende leidingen, strak gemonteerd over de wanden. De andere monteur heeft de twee radiatoren aangesloten. Eén in de badkamer, die uit de keuken afkomstig was en in de keuken heeft hij een nieuwe gemonteerd. Daarvoor moest uiteraard het water eerst weer uit het cv-systeem. Daar was hij meteen ’s morgens mee begonnen. Maar toen… Toen wou hij beginnen, maar op dat moment bleek een stuk gereedschap uit de bedrijfsauto te zijn “gestolen”. En juist dát stuk gereedschap hadden ze nodig voor zowel de radiatoren als voor de waterleidingen. Eén van de twee mannen sprong meteen weer in de auto en reed zo snel als de gladde wegen het toelieten naar Tranås. In de werkplaats was dat stuk gereedschap ook aanwezig en die ging hij halen. Ondertussen zat de andere monteur een beetje uit het raam te kijken.
Maar wat nog erger was: ondertussen werd het ook kouder in huis. De temperatuur daalde van 21,5 naar 18,5 graden en als je dan stil zit voelt dat niet prettig. Maar helaas, niks aan te doen. We moesten ons warm houden met warme koffie en voldoende kleren. Na ongeveer een uur was de auto terug met het juiste stuk gereedschap. Nét voor de middag kon er weer water in de cv-leidingen en kon de ketel het weer gaan verwarmen. Dankzij deze onderbreking waren ze uiteindelijk tot 15:30 uur bezig. Maar nu zijn ze dan toch klaar. De laatste koppeling naar de wasbak, het toilet en naar de douche maak ik zelf wel. Echter pas nadat de twee wanden nog van schrootjes zijn voorzien én twee keer geverfd én nadat de laminaatvloer erin ligt. Pas dan kunnen de kastjes, de toiletpot en de douchecabine geplaatst worden. Ik schat dat we ons zaterdag of zondag voor het eerst kunnen douchen in de compleet verbouwde badkamer. Leuk verjaardagscadeautje voor Joke?

2 gedachten over “Laatste dag rörmontör

  1. Wat schiet het allemaal weer lekker op en wederom met het mooie behang, iets zegt mij dat dit ook weer een heerlijk plekje in huis wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta