Kwartiertjes-klusjes-dag

Kwartiertjes-klusjes-dag


Soms krijg ik ineens de geest en sta ik ’s morgensvroeg op en denk ik: “Dát ga ik doen en dát wil ik doen en dát ga ik afmaken, enzovoort.” Je herkent het misschien wel. Maar vervolgens komt er niks van terecht. Er komen andere dingen tussen door of ik heb na het ontbijt gewoon geen zin om die klusjes te gaan doen. Vandaag was het anders. Ik had er wél echt zin in. Meteen na het ontbijt een lijstje gemaakt omdat ik anders weer dingen vergeet. Op dat lijstje kwam onder andere te staan: snoer inkorten van verlengsnoer van TV. Dat snoer was veel te lang en lag al een jaar in een bosje achter het gordijn. Niet netjes. Nu hoognodig tijd om een stuk van het snoer af te knippen en er een nieuwe stekker aan te zetten. In tijd uitgedrukt: 15 minuten? Goed. Het eerste klusje was af. Overigens was ik natuurlijk wel eerst twee kwartiertjes met onze trouwe viervoeter aan de wandel geweest.

Vervolgens een haakje aan het raamkozijn van de wc gemaakt. Dat raam kan open alleen gaat dan ook meteen helemáál open. Dat hoeft natuurlijk niet. Sterker nog: dat geeft problemen. Je kunt er namelijk vrij eenvoudig je hoofd aan stoten als dat raampje helemaal open staat. Met een simpel klein haakje opgelost. Wederom maximaal 15 minuten werktijd. Klusje drie was het bijwerken van het schilderwerk van het tuinhekje. Na het opdrogen én andere lichtinval bleek dat het de eerste keer niet 100% had gedekt. Even met de kwast erbij langs. Wederom een klusje van nog geen kwartier maar vooruit. We houden het op 15 minuten.

Klusje vier was het zagen én in de grondverf zetten van de brede lijsten die nog buiten om het keukenraam moeten komen. Dat kostte iets meer tijd. Laten we zeggen 3 kwartiertjes. Heb je meegerekend? Samen nu 2 uur later. Oftewel 2 uur na het ontbijt. Tijd voor koffie! Na de koffie begonnen met het opstoken van de houtkachel in de kelder want het begint een beetje kouder te worden. Tegelijkertijd de voor-het-grijpen voorraad-brandhout in de kelder aangevuld vanuit de 20 m3 brandhout in de container. Weer twee kwartiertjes verder.

Joke wil appeltaarten bakken. Er zitten nog teveel appels aan de boom en die wil ze verwerken in taarten om vervolgens in de diepvries te doen. Ik mag ze niet eens proeven… Of ik even aan de boom wil schudden. Ja hoor, geen probleem. Met gemak én hoofdpijn lever ik even later een emmer vol mooie grote, roodgekleurde appels af in de keuken. Hoofdpijn? Ja, want tijdens het schudden kwam er zo’n mooie, grote, roodgekleurder appel op mijn hoofd! Na een kwartier was de hoofdpijn weer weg en dit klusje geklaard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image