Kunst op de vuilstort

Kunst op de vuilstort


“Je verwacht het niet hé?” zei komiek Bert Visscher in een van zijn shows. En inderdaad, dan gebeurde er iets wat je totaal niet verwachtte. Daar moest ik meteen aan denken, op het moment dat ik na een aanplant klusje op de vuilstort te Motala dit kunstwerk zag staan. Van allerlei rommel, dat door particulieren was gestort, was namelijk een groot en indrukwekkend kunstwerk gemaakt. Toen ik er langs reed stopte ik meteen even voor het maken van een foto. Ik zag, dat er onder andere een paar fietsen waren gebruikt, een motorkap van een tractor, een aantal buizen, een paar grote vaten en nog veel meer oud ijzer. De diverse onderdelen zijn door een kunstenaar op een slimme manier in elkaar gelast en deels is het kunstwerk geverfd. Uiteraard in de kleuren geel en blauw, de kleuren van de Zweedse vlag. Ik kon het wel waarderen. Dat is een mooie manier van hergebruik van materialen. Iets wat naar de schroot gaat zie je meestal nooit weer terug. Deze onderdelen wél. En het kunstwerk fleurt een locatie, die in principe erg troosteloos en kleurloos is, toch een beetje op vind ik. Goed gedaan, gemeente Motala!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.