Koken voor de vogels

Koken voor de vogels


Terwijl Heiko op de trap staat te verven ga ik aan de slag voor de gevederde vrienden. Ze zijn zó hongerig, dat ze ons “de oren van de kop” eten. Pinda’s, zonnebloempitten, mezenbollen, havermout, gemengde vogelvoer: we blijven aan het bijvullen. Bijna elke dag komen er zoveel gasten aan tafel, dat het me te veel in de contanten loopt. Nee, we zijn geen Zeeuwen “ons bint zuneg”, maar genoeg is genoeg. Daarom maar eens aan het kokkerellen. In Nederland heb ik al meerder “taarten” voor de vogels gemaakt en dat ga ik hier ook maar eens doen. Althans dat idee had ik opgevat.

Maar tijdens de laatste keer boodschappen doen heb ik niet gevonden wat ik zocht: frituurvet. Waarschijnlijk niet goed genoeg gekeken, want het moest even snel. Daarom vanochtend een groot stuk margarine (ongezouten hoor) verwarmd en die in de taartvorm gegoten. Nou wou ik er eerst zonnebloempitten en pinda’s in doen, omdat ik dacht, dat ik geen gemengd voer meer had, maar die zijn zo grof. Bij toeval kom ik nét op tijd beneden om nog een bak met voer te vinden en daarvan gaat dan ook een gedeelte in het gesmolten boter. Of het nog weer één massa wordt? Dat zien we vanmiddag wel. Daarna nog even een paar doppinda’s aan een stuk elastiek geregen. Ik had geen dik(ker) garen zo gauw bij de hand… De pinda’s meteen opgehangen. Hopelijk kunnen de vogels morgen getrakteerd worden op een heuse taart. Zullen ze hier in Ödarp waarschijnlijk nog nooit eerder hebben gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta