Kofferbak-loppis

Kofferbak-loppis


Via een advertentie in de lokale huis-aan-huiskrant hadden we gelezen dat er vandaag (30 juni!) een kofferbak-verkoop-rommelmarkt zou zijn in Adelöv. Dat riep meteen herinneringen op een aan eerder door ons bezochte kofferbak-loppis in Lund, zuid Zweden. Toen reden we daar nietsvermoedend met onze camper en zagen we die bedrijvigheid. We zijn er toen geweest en kochten er onder andere een traditioneel Zweeds vloerkleedje. Met dat beeld voor ogen reden wij naar Adelöv. Maar wel eerst even via Tranås want daar moesten we nog even een boodschapje doen. Tegen 11:15 uur waren we daar en hoopten we eveneens nog even iets mee te pikken van de (in dezelfde krant) aangekondigde muziekparade. Eenmaal in Tranås zagen we wel redelijk veel mensen en een bijna gezellige drukte, echter geen muziek en geen parade. De foto is van internet geplukt. Dat beeld hadden we hoopt te zien! Helaas…

Na ons boodschapje aldaar reden we Tranås derhalve een beetje gedesillusioneerd weer uit en zagen we bij de laatste rotonde toch nog net een glimp van de muzikanten die de instrumenten op de grond legden en zelf in de schaduw gingen rusten. Zwarte broeken, witte overhemden en rode baretten droegen ze. Jammer genoeg hebben we de muziek gemist. En ook het accordeonorkest dat op terrasje zou spelen hebben we gemist. Dat wil zeggen, ze waren nog aan het uitpakken en opbouwen. Wederom jammer:  verkeerde timing van ons.

Ons hoofddoel was toch ook Adelöv en daarmee niet getreurd. Een klein half uurtje later waren we daar ter plekke. Bij het beroemde kruidenwinkeltje. Toen we aankwamen rijden zagen we een paar auto’s staan en vroegen we ons al af waar we eventueel zouden kunnen parkeren. Nou, nog een paar meter verder bleek het parkeren geen enkel probleem te zijn. Precies naast het kruidenwinkeltje vonden we een plekje. Net zoals we daar ook 6 auto’s vonden met een open kofferbak. Zes! Binnen 10 minuten hadden we de hele kofferbak-loppis bekeken. Erg teleurstellend. We hadden namelijk grote verwachtingen. Deels gebaseerd op eerdere ervaring zoals hierboven beschreven en verder gebaseerd op de grote markt die ieder jaar in Adelöv wordt georganiseerd. Daar waar volgens de krant zo’n 30.000 mensen op afkomen. Het kán dus wel in Adelöv. Maar deze keer niet.

Onderweg terug hebben we onszelf getrakteerd op koffie met een koek in de plaats Linderås. Toen besloten we om nog even door te rijden naar Skullaryd waar een loppis is die (bijna) het hele jaar open is. En we werden verrast. Verrast door een grote schuur vol met leuke spulletjes. We kochten daar een paar dingetjes. Een kleine oude koffer en een wasbordje. Naar die laatste waren we al een poosje op zoek maar alles wat we vonden waren nieuwe en niet zoals deze een oudere versie. Ineens valt Joke het oog op een kalender, vergelijkbaar met die van de Haantjes. Op de achtergrond van deze staat exact dezelfde tekening en tekst als op het schriftje die we gebruikten voor teksten van alle gasten tijdens onze uitzwaaidag. Als dat geen toeval is… Al met al toch nog een zeer geslaagd uitstapje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta