Knutselen aan een trouwpaal

Knutselen aan een trouwpaal


Op 19 april gaat onze jongste dochter trouwen. Zij en haar vriend Peter kennen elkaar al 10 jaar en wonen al een aantal jaren samen in Rotterdam. En nu gaan ze trouwen! Ze liet mij laatst een afbeelding zien van een paal met een soort bewegwijzering. Op de “wegwijzers” stonden teksten, die te maken hebben met een huwelijk. “Deze vind ik wel leuk! Kun jij die maken pap?” Even kijken… Ja, hoor, die kan ik zelf wel maken. “Oh, fijn!”. Dat was ongeveer twee of drie weken geleden. De maand januari is ondertussen al weer om en ook de maand februari vliegt voorbij. Zo lijkt het tenminste. De hoogste tijd om te beginnen aan de “trouwpaal”. Ik kijk in de houtcontainer en in de garage naar een paal en geschikte stukken hout voor de wegwijzers. Vrij snel heb ik de benodigde materialen bij elkaar gevonden. Even kijken hoe ik de paal kan laten staan. Vier zijpoten gezaagd en geschroefd en toen stond de paal stevig. De bordjes moesten van verschillende afmetingen en vormen worden. Een beetje speels zeg maar. Met de zaag en schaaf heb ik een zestal bordjes gemaakt en aan de paal geschroefd. Alles ga ik schroeven, want het moet immers wel demontabel zijn! Hoe krijgen we die paal anders heelhuids in Rotterdam? Aan het einde van de knutselmiddag was de paal in de ruwe versie klaar. Ik gaf de afmetingen van de bordjes aan Joke door. Zij zal de teksten erop schilderen. Toevallig vroeg de aanstaande bruid diezelfde avond in een WhatsApp berichtje of ik al begonnen was aan de paal. Jazeker! Snel een foto van gemaakt en die toegestuurd. Er kwam een duim omhoog terug. Mooi. We zijn goed begonnen. Nu nog even wit verven, waarschijnlijk twee keer, en dan kunnen de teksten er op. Mooi op tijd vóór 19 april.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image