Klusje voor 55 plus (deel 2)

Klusje voor 55 plus (deel 2)


Nadat de werkdag de vorige week voor mijn gevoel om 16:00 uur er op zat, ben ik vandaag opnieuw naar Vetlanda gereden om de klus af te maken. Er moesten nog een paar stammen afgezaagd worden, nog een boom omver gezaagd worden en een te grote vruchtboom flink teruggesnoeid. Ik had ingeschat dat het nog ongeveer 2 uur zou duren, maar het werd 2,5 uur plus een half uurtje voor het wegbrengen van het snoeiafval. De afgezaagde stammen heb ik meteen in ongeveer 30 cm gezaagd met de kettingzaag en achterin de auto gegooid. Die ga ik thuis wel even kloven en dan kan dat later gestookt worden in onze cv-ketel. De overige takken heb ik verzameld in de aanhanger van 55+ en tegen 11:30 uur naar de “majbrasan” gebracht. Wat is dat nu weer… een “majbrasan”? Tja, ‘s lands eer ’s lands gewoonten. In Nederland kennen we Paasvuren. Een grote berg snoeihout die tijdens de paasdagen in de brand wordt gestoken. Dat kennen ze in Zweden niet, maar wel de “majbrasan”. Dat is vergelijkbaar met de paasbult, maar deze “majbrasan” wordt de 30e april in de brand gestoken. In vele dorpen en steden, met daarbij enige vertier. Later meer hierover. De opdrachtgeefster van vandaag was zeer tevreden met het resultaat van het snoeiwerk en daar doen we het uiteraard voor. Zelf vond ik het ook wel een geslaagde operatie: iedereen blij. Na deze klus had Leif nog een klusje voor me in Vetlanda. Er moest ergens een heg geknipt worden. Helaas konden we deze mensen telefonisch niet bereiken en toen ik er langsreed bleek er niemand thuis te zijn. Tja, dan kun je niks beginnen, want wat willen ze precies? Moet er bijvoorbeeld 10 cm van de heg af of moet er misschien nog slechts 10 cm overblijven? Dat klusje moet dus nog even wachten. Iets anders was er niet op dat moment en kon ik weer huiswaarts gaan. Om vervolgens ’s middags in eigen tuin het een en ander te gaan doen. Dacht ik…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta