Kleur in het bos!

Kleur in het bos!


Dat wij vinden, dat de natuur hier schitterend is… Hebben we dat al wel eens verteld? Nu zagen we weer diverse bloemetjes tijdens onze (bijna) dagelijks gezamenlijke wandeling. En niet dat we ze moesten zoeken, maar meteen met heel veel. Bovenstaande foto laat nota bene vergeet-me-nietjes zien. Échte! Toen we de zaadjes van deze bloemetjes meenamen hier naar toe, hadden we niet kunnen bedenken, dat we ze overal in het wild zouden aantreffen. Toch gaan we ze straks in Ödarp wel zaaien, want ze zijn gewoon te mooi.

Deze paarse bloemetjes op de foto hierboven zijn, volgens ons, de aubrieta. Ook wel randjesbloem of blauwkussen genoemd. Een soort klokje van een diep paarse kleur. Waarom ze dan de kleur blauw in de naam hebben vermeld? Geen idee. Misschien dat ze als ze beginnen te bloeien eerst meer naar blauw gaan? Of als ze nog in de knop zitten, dat ze dan meer blauw zijn? Deze randjesbloemen moet je trouwens een beetje meer zoeken. Je ziet ze niet overal. Als ze er zijn, dan ook weer in groepjes, vergelijkbaar met de vergeet-me-nietjes.

De bloemetjes op de foto hier weer boven lijken heel veel op viooltjes. Op het eerste gezicht, maar zijn het beslist niet. Het is de rolklaver. We zien ze vaak midden op het pad. Niet zo vaak ín het bos. Rolklaver is een inheemse plant die sterk groeit. De bloemen trekken veel rupsen en vlinders aan, wat van deze bodembedekker een echte ecologische winnaar maakt. Ze bloeien heel lang: van mei-juni tot in september. We kunnen er dus nog een mooi poosje van genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta