Kleine klusjes – groot genot

Kleine klusjes – groot genot

 
“Als de kat van huis is…” In dit geval is Heiko de kat. Die is vandaag voor het eerst een dagje tuinieren voor 55+ en daarmee heb ik het rijk alleen. Even niets doen. Alleen dat verveelt héél snel, kan ik je vertellen. Nou kun je natuurlijk meerdere dingen doen: koelkast plunderen (voor eten ben ik altijd in) maar dat gaat ten koste van mijn kleding (die passen dan niet meer) – gaan lezen (heel leuk, maar dan voel ik me zo lui) – kleine klusjes doen… Ja, dat is mijn doel voor vandaag. Van die kleine dingetjes doen, die ik al langer had willen doen, maar waar ik mezelf de tijd niet voor heb gegund! Toevallig vond ik gisteren een heleboel kant. Zelfs nog een kartonnetje met wel vijf meter. Nog van mijn moeder. Bij een loppis had ik onlangs nog een paar meter gekocht en met nu ga ik het hier en daar sfeervoller maken. Kant vind ik ongelofelijk lieflijk en romantisch lijken namelijk. De sfeer in dit huis leent zich er wel voor en een paar dingetjes kunnen wel een beetje meer sfeer uitstralen.
 
Als eerste krijgen een paar plankjes in de kamer en de plankjes van de kast kant. Daarna ga ik naar boven, waar de boekenkast aan de beurt is. Nadat het hier op de planken is bevestigd lijkt het heel anders. Het is niet meer een stijve kast. Dan ga ik behangplaksel maken. Hier en daar ben ik tijdens het behangen waarschijnlijk een beetje te zuinig geweest want kleine stukjes laten los. Die worden weer vastgeplakt waardoor het weer netjes is. In de douche stoor ik me mateloos aan het feit, dat ik de banen behang niet aan elkaar heb gekregen. Ik pak mijn kans en probeer een stuk behang los te krijgen. Dat lukt. Daarna een flinke portie plaksel op het behang gedaan waardoor het weer soepel werd en warempel: wat ik dacht lukt. Doordat het nu weer te bewerken is kan ik het behang naar de andere baan drukken en de gleuf is verdwenen! Weer een klusje geklaard. En terwijl ik daar bezig ben zie ik de volgende al weer. Een kunst plantje heeft behoorlijk veel stof opgelopen en die neem ik mee naar beneden.
 
Samen met nog een paar van zijn soort slinger ik hem door een sopje en daarna door schoon water. Even het meeste water eruit schudden en dan op het droogrekje. Die kunnen nu lekker drogen en vanavond weer teruggeplaatst worden. En nu? Het paadje naar de voordeur is door Heiko in het begin dat we hier kwamen weer zichtbaar gemaakt. Er zat heel veel gras en mos op. Daarna viel de winter in en konden we er verder niets meer aan doen. Vandaag wel. Een oplossing gemaakt van schoonmaakazijn met water en de tegels bespoten. Het blijft een paar dagen droog en in die tijd kan de azijn het vuil mooi oplossen. Als laatste pak ik twee bouwpakketjes uit de schuur. Het zijn vogelhuisjes. Nu we zien, dat de vogeltjes elkaar het hof maken is het tijd om ze in elkaar te zetten. Een pieterpeuterig klusje, want er zitten wel hele kleine schroefjes bij, die de schaniertjes van het dekseltje moeten bevestigen aan het huisje. Geduld, Joke. Uiteraard lukt het allemaal en nu kunnen ze door Heiko binnenkort worden opgehangen. Al met al een heerlijk dagje en met een tevreden gevoel begin ik aan het eten. Heiko komt namelijk zo thuis!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta