Kilometervreter van Ödarp

Kilometervreter van Ödarp


Donderdag waren we voor de wekelijkse boodschappen in Tranås. Tegen 13:00 uur waren we er. We gingen ook nog even bij het bedrijf Rörservice AB aan. Voor een nieuwe thermostaatkraan voor de verwarming in de kamer. Ik liet de oude kraan zien en toen bevestigde de man ongevraagd meteen, dat het een heel oud model is. Die worden niet meer gemaakt. Hij zoekt bij de stelling waar de kranen liggen en pakt er een uit. Hij zegt, dat er ongeveer 40 verschillende modellen zijn. Ik krijg er een mee die ik maar even moet proberen. Fijn. “Wat moet ik afrekenen?” Nee, doe dat maar als die past. Oké, wil je m´n naam en adres noteren? “Nej, det är lugnt” oftewel “Nee, dat is wel goed”. Kijk eerst maar eens even of die past. Hierna gaan wij weer op huis aan. Na het uitpakken en opbergen van de boodschappen kijk ik op m´n telefoon. Een berichtje. Even kijken. Het is een melding van DB Schenker, dat er een pakketje voor ons is aangekomen en dat kunnen we ophalen bij Direkten, in de Hoofdstraat van Tranås. Bah, daar komen we immers net vandaan!

Ik kijk naar het tijdstip van het berichtje en zie dat het om 13:08 is binnengekomen. Shit! We hadden het op onze route zo mee kunnen nemen. Nu moeten we er apart weer een ritje aan spenderen, 25 minuten heen en 25 minuten terug. Nou, vandaag niet meer hoor! Ik plaats de nieuwe thermostaatkraan op de radiator en draai de kraan vervolgens dicht. Als de radiator nu koud wordt, weet ik dat de kraan werkt. De volgende dag voel ik aan de radiator en die is nog steeds warm. Helaas, deze kraan past hier niet op. Misschien een van de andere 39 modellen? Ondertussen is er een tweede afhaalberichtje gekomen. Nu ligt er ook een pakje voor ons in Aneby. Ik stap daarom in de auto en ga richting Tranås voor het ruilen van de thermostaatkraan, het pakketje, de apotheek voor mijn herhalingsmedicijnen en een paar dingetjes die Joke op een lijstje heeft gezet. Als ik klaar ben rijd ik via de 32 naar Aneby. Daar haal ik het andere pakje op en dan via de mooie bochtige en heuvelachtige weg via Bordsjö weer terug naar huis. Op zo´n dag voel ik echt een kilometervreter. Zo eentje waarover Henk Wijngaard, de zingende vrachtwagenchauffeur, ooit een lied zong…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image