Kelder plafond klaar!

Kelder plafond klaar!


Vandaag kon ik niet mee naar de cursus. Er zou een pakket bezorgd worden en daarvoor moest er iemand thuisblijven. Aangezien ik een beetje vooruitliep op Joke vanwege haar afwezigheid door de griep, was het logisch dat ik deze keer thuis zou blijven. Maar stilzitten en wachten is geen optie. De deurbel gecontroleerd… Nee, doet het niet. Nieuwe baterijen erin en test 1-2-3-. Ja, hij doet het weer! Als er nu iemand aanbelt hoor ik het in ieder geval. Tevens leg ik Pantro in de hal. Die slaat wel aan als er iemand aan de deur komt. Na deze voorzorgsmaatregelen duik ik de kelder in. Deel twee van het plafond moet nog gewit worden. Mooie verrassing als Joke straks thuiskomt. Ik begin tussen de leidingen met een kleinere kwast en ga daarna de grotere oppervlakten met de brede blokkwast doen. Alles wat op de grond staat onder mijn werkruimte verplaats ik uiteraard. Want ik heb geen zin om na afloop alles schoon te maken. Af en toe valt er namelijk wel eens een drup witte saus naar beneden. Ongeveer 2 uur later is die klus geklaard. Hé, de wand achter de opzetkast boven de wasmachine is het nog niet gedaan de vorige keer. Dat ga ik nu ook meteen doen. Kast leeg, deurtjes en legplanken eruit, kast er af, kast op de grond weer in elkaar gezet en gevuld. Tevens even verstevigd aan de achterkant. Die komt namelijk niet weer op de dezelfde plaats terug. Oké, dat stukje wand kan ik nu doen, maar achter de droogtrommel en de wasmachine moet ook nog. Zodoende de droogtrommel van z’n plek gehaald en daarna ook de wasmachine. Nadat dat stukje muur ook wit was kon ik het terugplaatsen. Maar ja, nu ik de wasmachine toch verplaatst heb, kan ik ook meteen onze eigen wasmachine van Blijham daar weer neer zetten. Dat wilde Joke namelijk graag. Nu gebruikte ze nog steeds de oude van de vorige bewoners, maar die “oude” van ons was veel nieuwer. En zo kwam van het een het ander. Natuurlijk paste de slang van de wasmachine niet en moest die eerst van de andere wasmachine overgezet worden. Daarna kon alles weer op z’n plek en was de klus in de kelder geklaard. Kwasten schoonmaken, alles weer op z’n plek wat ik had verplaatst en naar boven. Even checken op de klok hoe laat het is en of Joke al zo thuiskomt. Blijkt het 12:15 uur te zijn! Wat een timing. Joke komt om 12:30 uur terug uit Aneby. Snel omgekleed, de tafel gedekt en koffie gemaakt zodat we bij thuiskomst lekker samen een broodje kunnen eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta