Kamerplanten tóch maar nieuwe grond

Kamerplanten tóch maar nieuwe grond


Eind april: onze kamerplanten kregen nieuwe, ehhh… grond. Belangrijkste reden was toen, dat Jikke en Ebba het zo leuk vonden, om de wortels bloot te leggen. Alleen had ik mijn twijfels over het product. Wanneer er namelijk water bij kwam veranderde de structuur en was het zo hard, dat er volgens mij nauwelijks zuurstof door kon. Planten zonder zuurstof leven niet lang en daarom zou ik het een poosje aankijken. Nadat overigens destijds de grond was toegevoegd had ik nog even met een vorkje de grond losgemaakt, maar op potgrond leek het beslist niet. En dat was het ook niet. Ik kreeg het vermoeden, dat de planten het verre van goed vonden en daarom vroeg ik Heiko om toch maar een zak potgrond mee te nemen. De belangrijkste reden van het krijgen van nieuwe potgrond was nu dus, dat er weinig of geen voeding in zat. Toen de kamerplanten weer voor het raam stonden met échte potgrond hoorde ik ze volgens mij heel zachtjes zingen: “Wij zijn zo blij, zó blij…” Zullen ze nu beter gaan groeien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image