Julbock geraamte klaar!

Julbock geraamte klaar!

 
Een julbock hoort er bij met de kerstdagen. Vorig jaar heeft Joke voor het eerst in haar leven een julbock gemaakt en dat is haar zo goed bevallen dat ze dit jaar opnieuw een wil maken. Overigens kreeg onze julbock nog broertjes in Nederland, waar een goede vriendin van Joke uit Muntendam en een kennis er ook een gingen maken. Het vorig jaar had ik het geraamte gemaakt van oude restanten latjes en plankjes. Toen met eenvoudige materialen en in principe bedoeld voor éénmalig gebruik. Dit jaar heb ik een degelijk geraamte gemaakt. Joke was naar Jönköping en daarmee had ik het rijk opnieuw alleen. Zoals ik al eerder schreef bewaar ik van alles, dus maakte ik het geraamte opnieuw van allerlei restjes hout. Deze keer wel van een betere kwaliteit én steviger. Deze julbock moet meerdere jaren meegaan. Even weer meten, zagen, schuren én verven en de julbock is klaar Nu kan Joke aan de slag met groene takken en rood lint. Ben benieuwd of het haar weer net zo goed lukt als het vorig jaar.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image