“Jouw brievenbus – mijn werkomgeving”

“Jouw brievenbus – mijn werkomgeving”

 
Gistermiddag keek ik nog even of er zaterdag nog post was bezorgd. Alleen een paar reclamefolders. Dacht ik, want toen ik die toch nog even doornam alvorens ze bij het oud papier te doen, viel me het oog op een klein kaartje. Die bleek van PostNord te komen. Op de achterkant stond “Din postlåda – min arbetsmiljö”, vrij vertaald “jouw brievenbus – mijn werkomgeving”. Er stond een verhaaltje op, zogenaamd door de postbode geschreven. Hij zou dagelijks post bezorgen in een paar honderd brievenbussen. Een deel daarvan zou min of meer lastiger zijn om te gebruiken. Hij zou het op prijs stellen, wanneer wij hem zouden kunnen helpen, om zijn werkomgeving te verbeteren door… het vermelden van onze naam en adres op de brievenbus. Alleen het adres mocht ook. Natuurlijk zijn wij bereid hem (of haar) te helpen en daarmee onszelf immers ook. Vanochtend vroeg al met een stift de weg over gelopen. In niet mijn mooiste handschrift staat nu het adres op de brievenbus geschreven. Even na twaalf, toen de postbode kwam, begon zij even te toeteren en op het moment dat ik keek, stak ze haar duim omhoog. Waarschijnlijk was zij het die het kaartje in de bus had gedaan en zag, dat we er werk van hadden gemaakt. Laat de (leuke) post nu maar weer komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image