Jonge bomen gebracht

Jonge bomen gebracht

 
Op het stuk grond tegenover ons staan de jonge kerstboompjes alweer een jaar of drie denk ik. Ze zullen dit jaar voor het eerst duidelijker te zien zijn. Op een afstandje, omdat ze naar verwachting in de loop van de zomer boven het onkruid uit zullen komen. Gisteravond liep ik nog even met Pantro het pad omhoog en zag ik in de verte een doos staan. Die stond er ‘s morgens nog niet. Toen ik dichterbij kwam zag ik er nog een liggen. Mijn eerste reactie was: “Bah, wat naar!” Wie gooit daar nu zijn afval neer? Wie laat daar nu lege dozen achter? Kan het weggewaaid zijn en daar toevallig terechtgekomen zijn? Nee, dat is niet waarschijnlijk. Weer een paar meter verder gelopen en op dat moment zag ik dat het meer dan twee dozen waren. Langzamerhand ontwaarde ik er in totaal 6 stuks. Allemaal dezelfde dozen.

De ene stond rechtop, de ander lag en weer een ander stond op de kop, waardoor het in eerste instantie allemaal verschillende dozen leken. Echter waren het dozen van “Svenska Skogsplantor” met daarin veel plantgoed. Ik zag een takje uit een doos steken en zag dat het honderden jonge dennenbomen waren! Die zijn daar vast al neergelegd, zodat ze daar binnenkort gepoot kunnen worden. Op de doos staat verder dat dit pootgoed växtkraft, groeikracht heeft för generationer, voor meerdere generaties. Ja, dat laatste geloof ik graag. Voordat deze jonkies gerooid gaan worden zijn we ongeveer 60-70 jaar verder. Deze bomen gaan zodoende gerooid worden door een volgende generatie. Zouden ze net zo groot worden als de dennen op de achtergrond? Wij zullen het niet meer meemaken. Een rare gedachte, maar toch is het zo. Want over 70 jaar zou ik 128 jaar oud moeten zijn en het lijkt me niet waarschijnlijk, dat ik die verjaardag ga vieren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image