Geen widgets gevonden in de zijbalk

Jokes werk

Al tijdens mijn secretaresseopleiding bij Boerhave in Groningen begon ik met werken. Eerst tijdens vakanties en in het weekend in de keuken van verzorgingstehuis “’t Ufkenshuis” in Siddeburen. Naast het werken met de ouderen, vond ik werk via Uitzendbureau Start. Hierdoor kwam ik in 1984 bij Upjohn Polymer in Delfzijl. Helaas: omdat ik astmatisch was geweest, mocht ik daar niet blijven. Upjohn Polymer heeft mij geholpen aan een baan bij Akzo Nobel, ook in Delfzijl. Maar daar kreeg ik het letterlijk benauwd en na deze ervaring besloot ik niet meer te gaan werken in of bij chemische bedrijven.

Binnen een week na vertrek bij Akzo werd mij een vacature aangeboden bij de NMB Bank NV (nu ING Bank), wederom in Delfzijl. Daar kwam ik in 1985 binnen als administratief medewerkster effecten. In 1988 werd ik benoemd als kantoorhoudster in Uithuizermeeden. Maar dat beviel niet, waardoor ik in 1989 besloot bij de NMB Bank in Veendam aan de slag gaan op de afdeling Particulieren. In 1991 kwam ik in contact met de heer Prins uit Siddeburen. Hij zocht iemand voor zijn assurantiekantoor en met alle waarschijnlijkheid zou hij in het bezit komen van de plaatselijke kantoor van de PTT, waar hij dan zou willen beginnen met een hypotheekkantoor. Helaas is het hypotheekkantoor er nooit gekomen. Toch een beetje een teleurstelling. Ik solliciteerde in 1993 bij Brandsma Assurantiën en Makelaardij in Delfzijl en werd aangenomen. Hier kon ik meer doen met mijn secretaresse opleiding door de werkzaamheden in de makelaardij.

In 1995 kwam een vacature vrij bij Van der Laan Assuradeuren b.v. Hier had ik meerdere functies. In eerste instantie werd door mij een hypotheekbedrijf voor Van der Laan opgezet: Hypothekerije. Hier werd ik Manager Hypotheken, waarbij ik 12 adviseurs aanstuurde en zelf ook nog regelmatig op relatiebezoek ging voor advisering in hypotheken. Verder was ik daar de directiesecretaresse van Mr. A. van der Laan en systeembeheerster. In 2000 ging Van der Laan reorganiseren. Hierdoor zou de uitdaging in het werk zo goed als verdwijnen.

Door een ex-collega werd ik geattendeerd op een functie bij Univé De Eendracht in Gasselternijveen. Binnen een week na het versturen van mijn sollicitatie had ik een vast contract en werd ik aangesteld als Marketing Manager/ Communicatie/ PR. In 2006 werd er gefuseerd met Univé De Wolden in Scheemda, waarmee Univé Noord-Oost was geboren. Vanaf 2006 was ik lid van het Management Team.

In 2008 ben ik gestopt bij Univé Noord-Oost en begon ik met mijn eigen bedrijf: Kapiteel Bedrijfsondersteuning. Hier kon ik de opgedane kennis goed inzetten voor, zowel particulieren, als bedrijven.

Op 1 oktober 2016 is het bedrijf beëindigd. Wegens gezondheidsproblemen kon het niet langer. Nu ben ik fulltime in dienst van “huis, tuin en administratie”.